بررسی برخی صفات زراعی جو با استفاده از تجزیه به عامل ها تحت شرایط نرمال و تنش خشکی

Publish Year: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 691

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIDEA05_706

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1390

Abstract:

خشکی از جمله تنش های محیطی مهم است که بر رشد و نمو گیاهان اثر م یگذارد. به منظور تعیین عامل های توجیه کننده خصوصیات مورد بررسی در 28 ژنوتیپ جو زراعی آزمایشی در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 3 تکرار تحت شرایط نرمال و تنش خشکی در سال زراعی 1388 انجام شد. در این تحقیق 13 صفت زراعی از قبیل عملکرد دانه، عملکرد بیولوژیک، شاخص برداشت، وزن 100 دانه، قطر ساقه، ارتفاع بوته، طول سنبله، تعداد دانه در سنبله، وزن سنبله، طول ریشک، طول پدانکل، طول بذر و قطر بذر مورد بررسی قرار گرفتند. در شرایط نرمال تجزیه به عامل ها بر اساس تجزیه به مؤلفه های اصلی و چرخش وریماکس نشان داد که پنج عامل در مجموع 05 / 72 درصد از تغییرات کل داده ها را توجیه نمودند. عامل اول، دوم و سوم به ترتیب با توجیه 83 / 22 ، 56 / 19 و 29 / 11 درصد از واریانس داد هها به ترتیب به نام عامل عملکرد، وزن سنبله و مشخصات بذر نامگذاری شدند. در شرایط تنش شش عامل شناسایی شد که در مجموع 23 / 79 درصد از تغییرات کل داده ها را توجیه نمودند. عامل اول، دوم و سوم به ترتیب با توجیه 24 / 24 ، 85 / 17 و 99 / 11 درصد از واریانس داد هها به ترتیب به نام عامل مشخصات بذر، وزن سنبله و عملکرد نامگذاری شدند. با توجه به درصد تنوعی هر یک از عامل ها، در شرایط نرمال عوامل عملکرد و وزن سنبله و در شرایط تنش عوامل مشخصات بذر و وزن سنبله از اهمیت بسزایی در برنامه های به نژادی جو برخوردار بوده که می توان تقویت صفات درون این عام لها را توصیه نمود

Keywords:

جو , عملکرد دانه , تنش خشکی , تجزیه به عامل ها

Authors

سیدمحمدمهدی سیدآقامیری

دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

خداداد مصطفوی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • سعیدی، م. 1382. تجزیه و تحلیل چند متغیره عملکرد و ...
  • بهرام نژاد، ب. 1375. بررسی تنوع ژنتیکی اجزاء عملکرد و ...
  • اصفهان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان، دانشکده کشاورزی 27 الی ...
  • نمایش کامل مراجع