تإثیر تنش خشکی بر برخی از صفات زراعی و تعیین متحمل ترین رقم در ذرت شیرین

Publish Year: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 575

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIDEA05_755

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1390

Abstract:

به منظور بررسی اثر سطوح مختلف تنش خشکی بر برخی از صفات زراعی سه رقم ذرت شیرین ایرانی، CHASE و SHAKER وتعیین متحمل ترین رقم برای کشت در منطقه کاشان, آزمایشی به صورت اسپلیت پلات در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی و با سه تکرار در مزرعه ایستگاه تحقیقات مناطق خشک و بیابانی کاشان انجام شد. در این تحقیق، دورهای آبیاری ( 4، 6، 8 و 10 روز یکبار) به عنوان سطوح عامل اصلی در کرتهای اصلی و ارقام ذرت شیرین ( SHAKER ،CHASE و رقم ایرانی) به عنوان سطوح عامل فرعی در کرتهای فرعی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که رژیمهای آبیاری شامل 4 و 10 روز به ترتیب بیشترین و کمترین مقدار عملکرد ر ا بدنبال داشته اند. همچنین کاهش عملکرد دانه نتیجه کاهش تعداد ردیف در بلال و تعداد دانه در ردیف بوده است. از طرفی, عملکرد دانه نسبت به عملکرد بیولوژیکی حساسیت بیشتری به تنش خشکی نشان داد که صحت آن در کاهش شاخص برداشت منعکس گردید. مقایسه ارقام در این بررسی نشان داد که رقم SHAKER دارای بیشترین وزن پوست بلال، عملکرد دانه در واحد سطح و عملکرد بیولوژیک بوده است. همچنین مقایسه میانگین اثرات متقابل رقم و رژیم آبیاری نشان داد که حداکثر عملکرد دانه از رقم SHAKER به میزان 5/ 16375 کیلوگرم در هکتار در شرایط بدون تنش و حداقل آن از رقم CHASE به میزان 3/ 1193 کیلوگرم دانه در هکتار در شرایط تنش شدید بدست آمد. در شرایط تنش شدید( I3 ) بیشترین میزان عملکرد دانه و شاخص برداشت متعلق به رقم SHAKER بود. لذ ا, این رقم به عنوان رقمی متحمل به تنش خشکی قابل توصیه می باشد

Authors

احمدرضا گلپرور

استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات, دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • نورمحمدی، ق.ع، سیادت وع، کاشانی. 1383. زراعت، جلد اول(غلات). اشارات ...
  • دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان (اصفهان)، دانشکده کشاورزی 27-28 بهمن ...
  • 55b 15481.54c 16357.549 11879.99e 11499.99f 12296.66d 6392.22h 5458.88i 6925.55g 1356.66k ...
  • نمایش کامل مراجع