استفاده از مارکرهای میکروستلایتی در تشخیص تنوع ژنتیکی جمعیت های ماهی سوف سفید حوضه جنوب غربی دریای خزر

Publish Year: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,071

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIDEA05_763

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1390

Abstract:

به منظور بررسی تنوع ژنتیکی در جمعیت ماهیان سوف سفید حوضه جنوب غربی دریای خزر تعداد 150 عدد نمونه بالغ ماهی سوف سفید صید شده از حوضه جنوب غربی دریای خزر شامل تالاب انزلی ( 50 عدد)، سواحل چابکسر ( 50 عدد) و سواحل تالش ( 50 عدد) جمع آوری گردید. از هر ماهی حدود 2 گرم از بافت نرم باله پشتی جدا و سپس در الکل 96 درصد نگهداری گردید. DNA ژنومی هر یک از نمونه ها استخراج و سپس واکنش زنجیره ای پلیمراز ( PCR ) با استفاده از 15 جفت آغازگر میکروستلایت انجام گردید. نتایج بدست آمده نشان داد که از 15 جفت آغازگر مورد استفاده 6 جفت تولید باند های چند شکلی (پلی مورف) و 7 جفت تولید باندهای تک شکل (مونومورف) نمودند. 2 جفت از آغازگرها نیز هیچگونه تکثیری انجام ندادند. میانگین آللی برای کلیه لوکوس ها در تمامی مناطق نمونه برداری 6/ 0± 1/ 3 و میانگین هتروزیگوسیتی مشاهده شده و قابل انتظار که از فاکتورهای اندازه گیری تنوع ژنتیکی هستند به ترتیب 20 / 0± 53 / 0 و 14 / 0± 51 / 0 محاسبه شد. بر اساس تست AMOVA حداکثر تمایز ژنتیکی ( Fst ) معنی دار ( 01 / P<0 ) بین نمونه های مناطق سواحل چابکسر و تالاب انزلی و به میزان 064 / 0 با جریان ژنی 63 / 3 دیده شد. حداقل تمایز ژنتیکی بین نمونه های منطقه تالش و چابکسر به میزان 022 / 0 با جریان ژنی 27 / 11 دیده شد. نتایج حاصل از این بررسی نشان داد که حداقل دو جمعیت متمایز از این گونه ماهی در دریای خزر و تالاب انزلی وجود دارند

Authors

مهتاب قریب خانی

باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد آستارا،

محمد پورکاظمی

انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری دکتر دادمان،

سهراب رضوانی گیل کلایی

موسسه تحقیقات شیلات ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان)، دانشکده کشاورزی 28-27 بهمن ماه ...
  • Chistiakov, D.A., Hellemans, B. and Volckaert, F.A.M., 2006. Microsatellites and ...
  • Liu, Z.J. and Cordes, J.F., 2004. DNA marker technologies and ...
  • Iranian Fisheries Research Organization, P. O. Box 14155-6116, Tehran, Iran ...
  • نمایش کامل مراجع