تاثیر گوش دادن به موسیقی مهیج، آرامش بخش، ترکیبی و تحریک کننده ی امواج مغزی حین فعالیت بدنی بیشینه بر بهبود اجرای ورزشی در دانشجویان دختر

Publish Year: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 235

This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_OEPPA-10-2_002

تاریخ نمایه سازی: 8 آبان 1400

Abstract:

استفاده از انواع موسیقی در حیطه­ی ورزش و توان­بخشی مورد توجه قرار گرفته­است، اما نتایج مطالعات در مورد اثربخشی آن­ها متفاوت است. هدف این پژوهش بررسی تاثیر گوش­دادن به چهار نوع موسیقی آرامش­بخش، تحریک­کننده­ی امواج مغزی،مهیج و ترکیبی حین اجرای فعالیت­بدنی وامانده­ساز بر بهبود اجرای ورزشی در زنان  بزرگسال بود. به این منظور تعداد ۱۰ نفراز دانشجویان تربیت­ بدنی دانشگاه خوارزمی به عنوان نمونه انتخاب شدند. آزمودنی­ ها طی روزهای غیرمتوالی به صورت متقاطع در قالب پنج گروه فعالیت ­بدنی بدون موسیقی، فعالیت­ بدنی همراه با موسیقی آرامش بخش، فعالیت ­بدنی همراه با موسیقی مهیج، فعالیت ­بدنی همراه با موسیقی تحریک­ کننده ­ی امواج مغزی و فعالیت ­بدنی همراه با موسیقی ترکیبی پروتکل ورزشی نوارگردان بروس را تا واماندگی انجام دادند. بلافاصله پس از اتمام پروتکل ورزشی میزان لاکتات خون، ضربان قلب، زمان فعالیت تا رسیدن به واماندگی، میزان درک فشارکار، میزان احساس توانمندی آزمودنی­ها اندازه­ گیری ­شد. نتایج پژوهش نشان ­داد با این که در هر سه گروه موسیقی ترکیبی، موسیقی مهیج و موسیقی تحریک­ کننده ­ی امواج مغزی میزان لاکتات خون بلافاصله پس از فعالیت­ بدنی بیشتر از گروه فعالیت­ بدنی بدون موسیقی بود، اما این اختلاف معنادار نبود. همچنین نتایج پژوهش نشان­ داد که گوش­ دادن به سه نوع موسیقی استفاده شده حین اجرای تمرین وامانده ­ساز تاثیر معنی­داری بر میزان ضربان قلب نداشت. اما گوش­ دادن به این موسیقی­ ها بر افزایش زمان فعالیت تا رسیدن به حالت واماندگی، کاهش میزان درک فشارکار، افزایش میزان احساس توانمندی تاثیر قابل­ ملاحظه­ ای دارد (p≤۰.۰۵). در کل می ­توان گفت گوش­دادن به موسیقی­ های ترکیبی، مهیج و تحریک ­کننده­ ی امواج مغزی حین اجرای تمرین وامانده ­ساز می­تواند از طریق محور HPAو  SAMموجب تعادل انرژی و کاهش درک زمان و فشارکار شود که افزایش کارائی ورزشی را به دنبال خواهد داشت.  

Authors

علی کاظمی

دانشگاه خوارزمی تهران

فرزانه جلیلی

دانشگاه خوارزمی تهران

سمیه عینی

دانشگاه خوارزمی تهران

میلاد خردپور

دانشگاه خوارزمی تهران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Yamasaki A, Booker A, Kapur V, Tilt A, Niess H, ...
  • Yamasaki A, Booker A, Kapur V, Tilt A, Niess H, ...
  • Tiev Miller A, Robertson Robertjohn, Barbara Wheeler. . Effect of ...
  • نمایش کامل مراجع