CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

رژیم حقوقی «تعهد پرداخت بانکی» در «مقررات متحدالشکل تعهد پرداخت بانکی» (نشریه شماره ۷۵۰ اتاق بازرگانی بین المللی)

عنوان مقاله: رژیم حقوقی «تعهد پرداخت بانکی» در «مقررات متحدالشکل تعهد پرداخت بانکی» (نشریه شماره ۷۵۰ اتاق بازرگانی بین المللی)
شناسه ملی مقاله: JR_LAWRS-19-74_010
منتشر شده در در سال 1395
مشخصات نویسندگان مقاله:

جعفر نوری یوشانلویی - استادیار گروه حقوق خصوصی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران
محسن اهالی آباده - پژوهشگر موسسه حقوق تطبیقی دانشگاه تهران

خلاصه مقاله:
چکیدهدر این مقاله کوشش شده است، با نگاهی حقوقی به مجموعه مقررات متحدالشکل تعهد پرداخت بانکی و بهره گیری از فن قیاس با دیگر شیوه­های پرداخت شناخته شده، مکانیزم این ابتکار تازه اتاق بازرگانی بین­المللی، مورد تحلیل قرار گیرد. از این رو، اوصاف "تعهد پرداخت بانکی"در مقایسه با بروات (قانون تجارت ایران) و اعتبارات اسنادی (یو سی پی ۶۰۰) که برای خوانندگان ایرانی این مقاله بیشتر شناخته شده اند، مورد بررسی قرار می گیرد. مسئله قانون حاکم که در اعتبارات اسنادی، نظر به سکوت یو سی پی ۶۰۰ به مثابه امری غامض، موضوع بحث و جدل­های فراوان بوده است، در ماده ۱۵ «مقررات متحدالشکل تعهد پرداخت بانکی» مورد تصریح واقع شده است و «مقررات متحدالشکل تعهد پرداخت بانکی» در همان ماده خود را مکمل قانون حاکم می خواند. نکته حائز اهمیت، کارکرد خاص و نقش ویژه ای ا ست که «تعهد پرداخت بانکی» در تجارت بین الملل بازی خواهد کرد؛ امری که فراتر از چارچوب حقوقی صرف است، در همین راستا تاثیر این چارچوب حقوقی بر شکل دهی روابط بین فروشنده و خریدار و بانک­های آنها و همچنین «تامین مالی زنجیره تولید»، مورد ارزیابی قرار گرفته است.

کلمات کلیدی:
مقررات متحدالشکل تعهد پرداخت بانکی, تعهد پرداخت بانکی, قانون حاکم, تامین مالی زنجیره تولید, بانک متعهد (بانک خریدار) و بانک پذیرنده (بانک فروشنده)

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1300704/