CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تخمین تولید محصول یونجه با استفاده از تصاویر ماهواره ای Sentinel-۲ منطقه مورد مطالعه: شرکت کشاورزی و دام پروری مگسال (قزوین)

عنوان مقاله: تخمین تولید محصول یونجه با استفاده از تصاویر ماهواره ای Sentinel-۲ منطقه مورد مطالعه: شرکت کشاورزی و دام پروری مگسال (قزوین)
شناسه ملی مقاله: JR_GIS-10-3_004
منتشر شده در در سال 1397
مشخصات نویسندگان مقاله:

فرزانه حدادی - کارشناس ارشد سنجش از دور، مرکز تحقیقات فضایی، پژوهشگاه فضایی ایران
محسن آزادبخت - استادیار مرکز مطالعات سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی، دانشگاه شهید بهشتی
مائده بهی فر بهی فر - دانشجوی دکتری سنجش از دور، گروه سنجش از دور و GIS، دانشکده جغرافیا، دانشگاه تهران
حمیدصالحی شهرابی - دانشجوی دکتری سنجش از دور، گروه سنجش از دور و GIS، دانشکده جغرافیا، دانشگاه تهران
امیر معینی راد - دانشجوی دکتری سنجش از دور، دانشکده نقشه برداری (ژئودزی و ژئوماتیک)، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

خلاصه مقاله:
در طول چند دهه گذشته، شاخص های پوشش گیاهی متعددی برای تخمین تولید محصولات کشاورزی توسعه داده شده اند که هر یک از آن ها با توجه به باندهای مورد استفاده و فرمول جبری خود، به مقادیر متفاوتی از تراکم و شاخص سطح برگ گیاهان زراعی حساسیت دارند. مطالعه بعضی از محصولات زراعی چندساله مانند یونجه، که در هر سال به دفعات برداشت می شود، بسیار پیچیده بوده و کمتر مورد توجه قرار گرفته است. لذا در این مقاله، از مهم ترین شاخص های پوشش گیاهی توسعه داده شده در برآورد تولید یونجه، توسط تصاویر سری زمانی Sentinel-۲ استفاده می شود. در این تحقیق، اقدام به جمع آوری دوره ای ۱۴۴ نمونه، به شیوه تخریبی از مزارع زیر­کشت محصول یونجه شرکت کشاورزی و دامپروری مگسال (قزوین)، به صورت تقریبا نزدیک به زمان گذر ماهواره، شد و سپس کارایی ۱۰ شاخص از معروف ترین شاخص های پوشش گیاهی، مبتنی بر تصاویر Sentinel-۲ برای تخمین تولید محصول یونجه، مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج تحقیق حاضر، نشان داد که تولید تخمین زده شده یونجه، با استفاده از شاخص  نسبت به سایر شاخص ها، دارای بالاترین همبستگی  و کمترین جذر میانگین مربعات  با داده های برداشت شده میدانی در اواسط مرداد ماه بوده است. به­علاوه در نتایج این تحقیق، نشان داده شد که شاخص های لبه قرمز، مشکل اشباع شدگی شاخص های پوشش گیاهی در محصول یونجه را نتوانسته اند برطرف کنند و شاخص­های پوشش گیاهی سبز، نسبت به شاخص های لبه قرمز جهت تخمین تولید این محصول، توانایی بیشتری را نشان داده اند.

کلمات کلیدی:
سنجش از دور, کشاورزی, شاخص طیفی لبه قرمز, تخمین تولید, یونجه, Sentinel-۲

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1300759/