CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

واکاوی کیفی عوامل بازدارنده استفاده از انرژی های تجدید پذیر با استفاده از تئوری مبنایی(موردمطالعه: روستای کاهکش استان چهارمحال و بختیاری)

عنوان مقاله: واکاوی کیفی عوامل بازدارنده استفاده از انرژی های تجدید پذیر با استفاده از تئوری مبنایی(موردمطالعه: روستای کاهکش استان چهارمحال و بختیاری)
شناسه ملی مقاله: JR_GEOP-22-66_010
منتشر شده در در سال 1397
مشخصات نویسندگان مقاله:

مهدی کرمی دهکردی - عضو هیات علمی گروه توسعه روستایی دانشگاه شهرکرد
حسین کوهستانی - استادیار گروه توسعه روستایی دانشگاه تبریز
حسین یادآور - دانشگاه تبریز
رامین روشندل - عضو هیات علمی دانشکده مهندسی انرژی دانشگاه صنعتی شریف

خلاصه مقاله:
    هدف کلی از پژوهش حاضر واکاوی کیفی عوامل بازدارنده استفاده از انرژی های تجدید پذیر در روستاهای مستعد انرژی های تجدید پذیر استان چهارمحال و بختیاری هست. مطالعه حاضر ازلحاظ پارادایم، جز تحقیقات کیفی بوده و به منظور تجزیه وتحلیل داده ها، از تئوری بنیانی استفاده شد. جامعه موردمطالعه تحقیق شامل سه دسته مطلعان روستایی، ذینفعان (ساکنین روستای کاهکش) و متخصصان مربوط به حوزه انرژی بودند. روش نمونه گیری به صورت کاملا هدفمند (روش گلوله برفی) بوده که پس از انجام مصاحبه های عمیق، مصاحبه متمرکز، مصاحبه ساختاریافته و نیمه ساختاریافته و درنهایت رسیدن به اشباع تئوری، اطلاعات؛ جمع آوری شده و سپس در مراحل کدگذاری و تحلیل داده ها از روش تحلیل محتوا استفاده شد. نتایج حاصل نشان داد عامل آگاهی - اطلاع رسانی و فرهنگی با ۱۰ گویه، عامل سیاست گذاری – اداری (جایگاه قانونی) با ۸ گویه، عامل آموزش- پژوهش و برنامه ریزی با ۶ گویه، عوامل هزینه – سرمایه گذاری (منابع مالی) و منابع انسانی هر یک با ۴ گویه و درنهایت عامل فناوری با در برگرفتن ۳ گویه به ترتیب ذکرشده اولویت ها را به خود اختصاص داده اند.

کلمات کلیدی:
انرژی تجدید پذیر- تئوری بنیانی- چهارمحال و بختیاری- عوامل بازدارنده- مناطق روستایی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1302185/