CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تاثیر افزودن سطوح مختلف سدیم پروپیونات بر برخی شاخص های رشد، بازماندگی و برخی پاسخ های ایمنی سرم ماهی قرمز (Carassius auratus)

عنوان مقاله: تاثیر افزودن سطوح مختلف سدیم پروپیونات بر برخی شاخص های رشد، بازماندگی و برخی پاسخ های ایمنی سرم ماهی قرمز (Carassius auratus)
شناسه ملی مقاله: JR_AEJO-13-2_039
منتشر شده در در سال 1400
مشخصات نویسندگان مقاله:

آذین آذری - گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
مهدی شمسایی مهرجان - گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
مصطفی تاتینا - گروه شیلات، واحد بندرانزلی، دانشگاه آزاد اسلامی، بندرانزلی، ایران
هومن رجبی اسلامی - گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

خلاصه مقاله:
آثار افزودنی خوراکی سدیم پروپیونات به عنوان یک اسیدی فایر بر برخی شاخص ­های رشد، بقاء و ایمنی سرم ماهی قرمز، طی مطالعه حاضر بررسی گردید. در این مطالعه تعداد ۲۴۰ قطعه ماهی با میانگین وزن اولیه ۰/۷۵±۷/۲ گرم به طور تصادفی در ۱۲ آکواریوم توزیع شدند. ماهی ­ها با سطوح ۰ (شاهد)، ۱ و ۲ درصد سدیم پروپیونات در خوراک برای ۶۰ روز غذادهی شدند. نتایج نشان داد که میزان وزن کسب شده، درصد افزایش وزن، نرخ رشد ویژه، ضریب وضعیت و نرخ بقاء در ماهی­ های تیمار شده به طور معنی ­داری بالاتر از گروه شاهد بود (۰/۰۵>P). درحالی­ که بیش ترین مقدار ضریب تبدیل غذایی در گروه شاهد دیده شد (۰/۰۵>P). هم چنین، بیش ترین میزان ایمونوگلوبولین M سرم (۶۴/۱۱±۹/۰ میلی­ گرم/لیتر) و لیزوزیم (۶۱/۰۳±۱۵/۱ میکروگرم/میلی لیتر/دقیقه) در تیمار سدیم پروپیونات ۲ درصد مشاهده شد که از سایر تیمارها بهتر بود (۰/۰۵>P). بر اساس نتایج این پژوهش، به کارگیری ۲ درصد سدیم پروپیونات در خوراک ماهی قرمز به عنوان یک محرک رشد عمل کرده و می ­تواند عملکرد رشد  را به همراه سیستم ایمنی تقویت نماید.

کلمات کلیدی:
اسیدی فایر, سدیم پروپیونات, ماهی قرمز, رشد, پارامترهای ایمنی سرم

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1302398/