CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی ایمنی زایی و محافظت کنندگی لیپوپلی ساکارید یرسینیا راکری (Yersinia ruckeri) در برابر یرسینیوزیس در ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhyncus mykiss)

عنوان مقاله: بررسی ایمنی زایی و محافظت کنندگی لیپوپلی ساکارید یرسینیا راکری (Yersinia ruckeri) در برابر یرسینیوزیس در ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhyncus mykiss)
شناسه ملی مقاله: JR_AEJO-12-3_034
منتشر شده در در سال 1399
مشخصات نویسندگان مقاله:

زهرا طولابی دزفولی - گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
مجتبی علیشاهی - گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
مسعود قربانپور - گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
مهرزاد مصباح - گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
محمد رضا تابنده - گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران

خلاصه مقاله:
با توجه به اهمیت یرسینیوزیس در کشور و ضرورت واکسیناسیون ماهی در این تحقیق اثر لیپوپلی ساکارید باکتری یرسینیا راکری بر کارایی و ایمنی زایی باکترین یرسینیا راکری در تجویز تزریقی، خوراکی و غوطه وری ارزیابی گردید.  ۴۸۰ قطعه ماهی (۱/۲± ۷ گرم) به صورت تصادفی به ۸ گروه مساوی، هر گروه در سه تکرار (هر تکرار ۲۰ ماهی) تقسیم گردیدند. گروه A، B و C به ­ترتیب با خوراک حاوی LPS  (سیصد میکروگرم/کیلوگرم/وزن بدن)، +LPSباکترین (۱۰۹cfu/گرم) و باکترین در هفته اول و سوم تحقیق تغذیه شدند. در گروه غوطه وری (D) ماهی­ ها به مدت ۲ دقیقه در روز صفر و ۱۴ در سوسپانسیون باکترین (۱۰۹cfu /میلی ­لیتر) غوطه ور شدند. گروه­ های تزریقی (E،F و G) به­ ترتیب  با باکترین (۱۰۱۰cfu/میلی­ لیتر)، LPS (سیصد میکروگرم/میلی ­لیتر) و باکترین+LPS به ­روش داخل صفاقی ایمن شدند و در روزهای صفر، ۳۰، ۶۰ نمونه خون و سرم تهیه شده و شاخص های خونی و ایمنی بین ماهیان تیمارها مقایسه گردیدند. نتایج نشان داد که تزریق باکترین+ LPS تحریک شاخص های ایمنی غیراختصاصی و اختصاصی را  به طور معنی داری در اکثر گروه ها بهبود بخشید (۰/۰۵>p ). میزان کارایی تجویز باکترین+LPS درروش خوراکی  با روش غوطه ­وری مشابه بوده و به طور معنی داری کم ­تر از روش تزریقی بود (۰/۰۵>p ). نتایج تحقیق جاری نشان داد که اضافه نمودن LPS به باکترین علاوه بر بهبود کارایی واکسن به ­روش تزریقی و خوراکی، ایمنی زایی آن ها را هم افزایش داد. لذا می توان بعد از مطالعات  تکمیلی از آن به عنوان یک کاندید مناسب و اقتصادی در تهیه واکسن یرسینیوزیس در ماهی قزل آلا استفاده کرد.   

کلمات کلیدی:
ماهی قزل آلای رنگین کمان, یرسینیوزیس, LPS, ایمنی زایی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1302800/