CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

سنجش اثرات کیفی ناشی از اجرای مگاپروژه های شهری بر ارتقای اقتصاد محلی (مورد پژوهی: دریاچه شهدای خلیج فارس واقع در منطقه ۲۲ شهر تهران)

عنوان مقاله: سنجش اثرات کیفی ناشی از اجرای مگاپروژه های شهری بر ارتقای اقتصاد محلی (مورد پژوهی: دریاچه شهدای خلیج فارس واقع در منطقه ۲۲ شهر تهران)
شناسه ملی مقاله: JR_SOFEH-26-2_006
منتشر شده در در سال 1395
مشخصات نویسندگان مقاله:

شیوا نوری - کارشناس ارشد برنامه ریزی شهری، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه شهید بهشتی
مجتبی رفیعیان - دانشیار دانشکده هنر و معماری، دانشگاه تربیت مدرس

خلاصه مقاله:
در عصر حاضر شهرها رقابت شدیدی را در زمینه ایجاد فرصت­های مناسب برای رشد اقتصادی شهر و کارآفرینی تجربه می­کنند و شاهد گسترش گرایش مدیریت شهری (در کشورهای توسعه­یافته و حتی در حال توسعه)، به رویکرد جدیدی تحت عنوان «مگاپروژه­ها» (پروژه­های بزرگ مقیاس شهری) هستیم که به منزله ابزاری برای دستیابی به آرمان­ احیای ساختارهای اقتصادی و اجتماعی مطرح شده­اند. این در حالی است که چنین پروژه­هایی اثرات متعددی بر ساکنان محدوده­های پیرامونی خود، به ویژه در زمینه اقتصاد محلی خواهند داشت. بنا بر این سنجش اثرات ناشی از اجرای مگاپروژه­­ها بر ارتقای اقتصاد محلی هدف اصلی پژوهش حاضر است که با انتخاب مدل رگرسیون چندگانه سلسله مراتبی (HMR) بر مبنای نظرات ساکنین (با استفاده از پرسش نامه) در محدوده پیرامونی پروژه دریاچه شهدای خلیج فارس پیگیری شد. درخت ارزش (مدل نظری) ارزیابی این اثرات به روش از بالا به پایین با داشتن ۶ معیار و ۲۲ شاخص در ۳ سطح طراحی گردید. برای تجزیه وتحلیل داده­ها از تکنیک­های آماری و نرم­افزار SPSS.۲۰ استفاده شد. روایی و پایایی پرسش نامه با روش تحلیل عاملی اکتشافی (آزمون KMO و بارتلت) و روش آلفای کرونباخ آزمایش شد که حاکی از کفایت و اعتبار پرسش نامه و معنادار بودن همه شاخص­ها و معیارهای مورد بررسی بود. درنهایت میزان اثرگذاری پروژه بر ارتقای اقتصاد محلی در محدوده مورد بررسی زیاد (۵

کلمات کلیدی:
مگاپروژه, توسعه اقتصاد محلی, رگرسیون چندگانه سلسله مراتبی, تحلیل عاملی, دریاچه شهدای خلیج فارس

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1304487/