CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

رابطه مراحل زیستی (ناپلیوس، کوپه پودیت و بلوغ) Acartia tonsa با شاخصه های فیزیکوشیمیایی و پلانکتون های غالب سواحل مازندران طی فصل تابستان (یک رویکرد مدل سازی)

عنوان مقاله: رابطه مراحل زیستی (ناپلیوس، کوپه پودیت و بلوغ) Acartia tonsa با شاخصه های فیزیکوشیمیایی و پلانکتون های غالب سواحل مازندران طی فصل تابستان (یک رویکرد مدل سازی)
شناسه ملی مقاله: JR_AEJO-10-3_054
منتشر شده در در سال 1397
مشخصات نویسندگان مقاله:

زهرا بابایی - گروه بیولوژی دریا، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، ایران، کدپستی: ۴۶۴۱۷۷۶۴۸۹
نعمت محمودی - گروه تکثیر و پرورش آبزیان، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، ایران، کد پستی: ۴۶۴۱۷۷۶۴۸۹
جعفر سیف آبادی - گروه بیولوژی دریا، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، ایران، کدپستی: ۴۶۴۱۷۷۶۴۸۹

خلاصه مقاله:
 پراکنش مکانی مراحل زیستی Acartia tonsa(ناپلیوس، کوپه پودیت و بلوغ) و رابطه آن با شاخصه­های فیزیکوشیمیایی، فیتوپلانکتون­ها و زئوپلانکتون­های غالب در سواحل مازندران طی فصل تابستان با استفاده از مدلRandom Forest  بررسی گردید. نمونه برداری ماهانه در سال ۱۳۹۱ در امتداد چهار خط عمود بر ساحل (امیرآباد، بابلسر، نوشهر و رامسر) در لایه­های مختلف ستون آب در اعماق ۵، ۱۰، ۲۰ و ۵۰ متر انجام شد. نتایج نشان داد که متوسط تراکم کل این گونه ۱۵۸۶ عدد در مترمکعب بود. پراکنش مکانی مراحل زیستی این گونه بیانگر روند کاهش تراکم به ترتیب در رامسر، امیرآباد، بابلسر و نوشهر بود. هم­چنین، با دور شدن از ساحل و با افزایش عمق، تراکم هر کدام از مراحل زیستی A. tonsaکاهش یافت. تحلیل داده­ها در محیط R و با استفاده از مدل RF نشان­دهنده عملکرد مطلوب این مدل برای شناسایی مهم ترین عوامل اثرگذار برای پراکنش مراحل ناپلیوس، کوپه­پودیت و بلوغ A. tonsa(با دقت ۹۷ درصد) بود. بر این اساس مشخص شده است که مرحله لاروی A. tonsa رابطه مشهودی با مرحله کوپه­پودیت و بلوغ خود، دما، فسفات، کدورت و مرحله لاروی شانه­دار M. leidyiداشت. به­علاوه یک رابطه نزدیکی  بین مرحله کوپه­پودیت با مراحل ناپلیوس و بلوغ خود، دما، مرحله لاروی شانه­دار M. leidyi، نیتریت و کدورت پیدا شد، درحالی­که مرحله بلوغ این گونه نیز رابطه نزدیکی با مرحله کوپه­پودیت خود، مرحله لاروی شانه­دار M. leidyi، نیتریت، دما، شوری و اکسیژن داشت.

کلمات کلیدی:
پراکنش مراحل زیستی Acartia tonsa, ساحل مازندران, دریای خزر, Random forest, مدل ساختار پایه درختی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1305692/