CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ارزیابی تاثیر شرایط پارامتری مختلف روش های ماهواره ای SEBAL، METRIC و TVT در برآورد تبخیر-تعرق واقعی (مطالعه موردی: اهواز شمالی)

عنوان مقاله: ارزیابی تاثیر شرایط پارامتری مختلف روش های ماهواره ای SEBAL، METRIC و TVT در برآورد تبخیر-تعرق واقعی (مطالعه موردی: اهواز شمالی)
شناسه ملی مقاله: JR_GIS-7-2_006
منتشر شده در در سال 1394
مشخصات نویسندگان مقاله:

هادی تاجی - کارشناس ارشد مهندسی منابع آب، دانشگاه تربیت مدرس تهران
نعمت الله کریمی - استادیار گروه مهندسی آب، دانشگاه تربیت مدرس تهران

خلاصه مقاله:
داده های سنجش از دور دارای کاربرد وسیعی در برآورد تبخیر و تعرق واقعی هستند و بدین منظور روش های مختلفی شرح و بسط یافته است. در این میان، سبال و متریک به عنوان مدل های شار انرژی و تی وی تی برپایه پوشش گیاهی توجه زیادی را به خود جلب کرده و برپایه برخی پارامترهایی هستند که برای استفاده نیاز به ارزیابی دارند. در پژوهش حاضر، ۱۲ تصویر مودیس طی دوره سال آبی ۸۸-۱۳۸۷ که محدوده مطالعاتی اهواز شمالی را (طبق طبقه بندی وزارت نیرو) می پوشاند، فراهم شد تا برای تخمین تبخیر و تعرق واقعی با استفاده از مدل های سنجش از دور به کار گرفته شود. به منظور ارزیابی و مقایسه نتایج، از تبخیر و تعرق تخمین زده شده با استفاده از مدل بیلان آبی مرسوم برای همان دوره استفاده شد. افزون بر اینها، بهترین تخمین تبخیر و تعرق واقعی با استفاده از مدل سنجش از دور برای مزارع یونجه با مقادیر متناظر در سند ملی آب مقایسه شد. نتایج به دست آمده، عملکرد بهتر سبال و سپس متریک و تی وی تی را نشان دادند. مدل بیلان آب میزان تبخیر و تعرق واقعی را ۳۴۱ میلی متر بر سال و سبال آن را ۲/۳۴۷ میلی متر بر سال برای همان دوره نمایش داد. ارزیابی پارامترهای این مدل ها، تاثیر معنا دار کاربرد معادلات کالیبره شده شار گرمای خاک و طول زبری مومنتوم را بر عملکرد و کاهش عدم قطعیت آنها نشان داد.

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1306168/