CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

استفاده از روش های ایمپلنت آنالوگ LHRHa و فاکتورهای محیطی (دما و دوره نوری) برای تکثیر خارج از فصل ماهی قرمز (Carassius auratus)

عنوان مقاله: استفاده از روش های ایمپلنت آنالوگ LHRHa و فاکتورهای محیطی (دما و دوره نوری) برای تکثیر خارج از فصل ماهی قرمز (Carassius auratus)
شناسه ملی مقاله: JR_AEJO-9-1_028
منتشر شده در در سال 1396
مشخصات نویسندگان مقاله:

احسان احمدی فر - گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، صندوق پستی: ۴۸۷-۴۹۱۷۵
محمدرضا ایمانپور - گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، صندوق پستی: ۴۸۷-۴۹۱۷۵
وحید زادمجید - گروه شیلات، دانشگاه کردستان، صندوق پستی: ۴۱۶
کوروش امینی - مرکز تحقیقات ذخایر آبزیان آب های داخلی، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، گرگان، صندوق پستی: ۱۳۹
بهرام فلاحتکار - گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا، صندوق پستی: ۱۱۴۴

خلاصه مقاله:
این پژوهش به ­منظور ارزیابی اثرات روش­ های مختلف ایمپلنت و تزریق LHRHaهمراه با تغییرات فاکتورهای محیطی (دما ودوره نوری) روی برخی خصوصیات زیست­ شناختی منی (درصد اسپرماتوکریت، حجم اسپرم ­دهی) و فاصله زمانی تیمار تا اوولاسیون، درصد هچ، شاخص گنادوسوماتیک (ماده) و تغییرات هورمون­ های استروئیدی در مولدین نر و ماده ماهی قرمز در خارج از فصل تکثیر انجام شد. ماهیان در ۴ تیمار(تزریق با سرم فیزیولوژی ۰/۷%، EVAc شامل ۲۰ میکروگرم/کیلوگرم وزن بدن LHRHa با ۴۰ میکروگرم /کیلوگرم وزن بدن متوکلوپرماید، پلت­ های کلسترولی شامل ۲۰ میکروگرم/کیلوگرم وزن بدن LHRHa با ۴۰ میکروگرم/کیلوگرم وزن بدن متوکلوپرماید و تزریق ۱۰۰ میکروگرم/کیلوگرم وزن بدن LHRH با ۴۰ میکروگرم/کیلوگرم وزن بدن متوکلوپرماید قرار گرفتند. نتایج نشان داد فاصله زمانی تا اوولاسیون بین تیمارهای مختلف، تفاوت معنی ­داری داشت (۰/۰۵>p)، به ­طوری ­که کم­ ترین فاصله زمانی اوولاسیون در تیمار تزریق LHRHa و بیش­ ترین آن در تیمار پلت کلسترولی مشاهده شد. بالاترین درصد هچ تخم­ ها در تیمار EVAc و کم­ ترین آن در تیمار پلت کلسترولی وجود داشت (۰/۰۵>p). بالاترین طول دوره تحرک اسپرم و بالاترین درصد اسپرماتوکریت در تیمار EVAc وجود داشت و بین بقیه تیمارها تفاوت معنی­ دار وجود نداشت (۰/۰۵p) به­ طوری­ که بیش­ ترین آن در تیمار EVAc و کم ­ترین آن در تیمار شاهد مشاهده شد. تغییرات هورمون تستوسترون در طی اسپرم ­ریزی در تیمارهای EVAc و تزریق LHRHa تفاوت معنی داری نسبت به سایر تیمارها داشت (۰/۰۵≥P)، و در روزهای ۷، ۱۴ و ۲۱ روز بعد از تیمار به تدریج مقدار این هورمون در سرم خون مولدین نر ماهی قرمز کاهش یافت. نتایج تحقیق حاضر نشان داد که سطوح هورمون۱۷- آلفا دی هیدروکسی پروژسترون (نانوگرم بر میلی لیتر) و هورمون ۱۷- بتا استرادیول در مولدین ماده در تیمارهای مختلف مورد بررسی تفاوت معنی داری با یکدیگر داشت (۰/۰۵>p) به طوری که در تیمار EVAc بیش تر از سایر تیمارها بود. مقدار این هورمون تا روز هفتم بعد از تیمار کاهش یافت اما این هورمون­ ها در روزهای ۱۴ و ۲۱ بعد از تیمار افزایش یافتند. در مجموع این تحقیق بیان می­ کند که روش EVAc جهت تکثیر خارج از فصل ماهی قرمز، روش مناسبی است.

کلمات کلیدی:
پلت کلسترولی, تزریق هورمون LHRHa, EVAc, تکثیر خارج از فصل, ماهی قرمز

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1307206/