مقاله علمی – پژوهشی: ارزیابی کیفیت محیطی رسوبات رودخانه کرج (استان البرز)

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 233

This Paper With 17 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_ISFJ-30-1_004

تاریخ نمایه سازی: 20 آبان 1400

Abstract:

در مطالعه حاضر، رسوبات سطحی در طول ۹ ایستگاه (از بیلقان تا سرشاخه های ولایت رود و وارنگه رود) به صورت فصلی در طول سال­های ۹۷-۱۳۹۶ جمع آوری و کیفت آب با استفاده از شاخص غنی شدگی (EF) و بارآلودگی (PLI) ارزیابی شد. درصد شن، سیلت و رس نمونه رسوب به ترتیب ۷۸، ۱۷ و ۵ تعیین شد. میانگین سالانه  Zn (ppm ۶/۸ ± ۰۸/۶۸)، Pb (ppm ۹۹/۵ ± ۹/۱۵)، Ni (ppm ۸۷/۴±۳۳/۲۴)، Fe (%۵۳/۰±۵۶/۳)، Al (%۹۹/۱±۳۵/۷)، Cu (ppm ۲/۳۰±۰/۴۱)، Cr (ppm۴۵/۱۱±۰۸/۳۶)، V (ppm ۳/۲۳±۹/۸۸)، As ( ppm۲/۱±۰/۸)، TN (%۰۷/۰±۴۲/۰) و TP (%۰۵/۰±۱/۰) بوده است. بر اساس آنالیز خوشه ای، آسارا و شهرستانک (گروه ۱)، پل خواب و گچسر (گروه ۲)، بیلقان، وارنگه رود، حسنکدر و دیزین (گروه ۳) و پل چوبی (گروه ۴) دسته بندی شدند. میزان مواد مغذی و فلزات سنگین ایستگاه ها، از استانداردهای PEL و SEL کمتر بودند. شاخص غنی شدگی کروم (۰/۰±۲/۰) و آهن (۱/۰±۸/۰) در کلیه ایستگاه ها در حد فاقد غنی شدگی و سایر فلزات در اکثر ایستگاه ها در حد غنی شدگی کم و آرسنیک (۱/۱±۹/۴)، در حد غنی شدگی متوسط تا شدید محاسبه شده است. از نظر شاخص PLI (۹/۱-۳۵/۱) کلیه ایستگاه ها بیشتر از یک و دارای آلودگی بودند.

Authors

سیده بهاره عظیمی

حفاظت محیط زیست

مهدی غلامعلی فرد

Environmental Assessment & Geo-Information, Faculty of Natural Resources and Marine Sciences, Tarbiat Modares University

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :