جداسازی و بررسی ویژگی های پروبیوتیک لاکتوباسیلوس های (Lactobacillus) روده قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) و توان ضد باکتریایی آنها در برابر یرسینیا راکری (Yersinia ruckeri)

Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 198

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_ISFJ-29-3_012

تاریخ نمایه سازی: 20 آبان 1400

Abstract:

لاکتوباسیلوس ها متداول ترین باکتری های پروبیوتیک هستند. هدف این مطالعه، جداسازی و ارزیابی ویژگی های پروبیوتیک لاکتوباسیلوس های روده قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) برای تقویت دستگاه گوارش این ماهی بود. پس از تهیه ۷۵ عدد ماهی قزل آلای رنگین کمان پرورشی، محتویات روده آنها در محیط آبگوشتMRS (de MAN, ROGOSA and SHARPE) کشت شده و ۵۶ پرگنه لاکتوباسیلوس با آزمون های بیوشیمیایی مشخص شدند. سویه های لاکتوباسیلوس با آزمون های بیوشیمیایی و واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) شناسایی و فعالیت ضدباکتریایی، حساسیت در برابر آنتی بیوتیک ها، مقاومت در برابر صفرا و شرایط اسیدی (۳=pH) مورد بررسی قرار گرفت. جمعا شش سویه لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس (Lactobacillus acidophilus) ، لاکتوباسیلوس روتری (Lactobacillus reuteri)، لاکتوباسیلوس انیمالیس (Lactobacillus animalis)، لاکتوباسیلوس فرمنتوم (Lactobacillus fermentum)، لاکتوباسیلوس لیشمانیا (Lactobacillus Leishmania) و لاکتوباسیلوس دلبروکی (Lactobacillus delbrueckii) شناسایی شدند . فعالیت ضد باکتریایی لاکتوباسیلوس لیشمانیا در برابر یرسینیا راکری (Yersinia ruckeri) به طور معنی داری (۰۵/۰˂p) بیشتر از آنتی بیوتیک انروفلوکساسین بود. همه سویه های جداسازی شده در برابر آنتی بیوتیک های اکساسیلین و وانکومایسین مقاوم و به تتراسایکلین حساس بودند. لاکتوباسیلوس انیمالیس، لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و لاکتوباسیلوس دلبروکی بترتیب بیشترین مقاومت را در برابر صفرا (۰۵/۰˂p) و لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس بیشترین مقاومت را در برابر شرایط اسیدی از خود نشان دادند. بر اساس نتایج در مجرای گوارشی قزل آلای رنگین کمان، لاکتوباسیلوس هایی پروبیوتیک وجود دارد که از میان آنها لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس، لاکتوباسیلوس روتری و لاکتوباسیلوس دلبروکی از ویژگی های پروبیوتیک بهتری برخوردارند.

Authors

سعید مشکینی

Urmia University

امیر توکمه چی

Department of Microbiology, Faculty of Veterinary Medicine, Urmia University, Urmia, Iran

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :