افزودن میوه بلوط ایرانی (Quercus brantii) به جیره غذایی ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio Linnaeus, ۱۷۵۸ ) و اثرات آن بر عملکرد رشد، ترکیبات لاشه و مقاومت در برابر تنش شوری

Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 249

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_ISFJ-29-2_009

تاریخ نمایه سازی: 20 آبان 1400

Abstract:

در این تحقیق، تاثیر افزودن آرد میوه بلوط ایرانی بر عملکرد رشد، ترکیب لاشه و مقاومت در برابر تنش شوری در ماهی کپور معمولی مورد بررسی قرار گرفت. شش تیمار غذایی شامل: ۱- فاقد بلوط و اتوکلاو نشده، ۲- فاقد بلوط و ۲ دقیقه اتوکلاو شده، ۳- فاقد بلوط و۱۰ دقیقه اتوکلاو شده، ۴- حاوی ده درصد بلوط و اتوکلاو نشده، ۵- حاوی ده درصد بلوط و۲دقیقه اتوکلاو شده و ۶- حاوی ده درصد بلوط و۱۰دقیقه اتوکلاو شده در نظر گرفته شد. بعد از ۶ هفته نتایج نشان داد که وزن و طول کل در تیمار ۲ از بقیه بیشتر بود. این افزایش نسبت به تمام تیمارها بجز ۴ معنی دار بود (۰۵/۰>p). اتوکلاو کردن غذا سبب کاهش معنی دار پروتئین و افزایش معنی دار رطوبت لاشه گردید و این اثر با افزایش مدت اتوکلاو تشدید شد. اتوکلاو کردن کوتاه مدت سبب افزایش معنی دار چربی لاشه گردید در حالیکه اتوکلاو کردن طولانی مدت، منجر به کاهش معنی دار آن شد. افزودن آرد بلوط به جیره غذایی به طور معنی دار سبب کاهش پروتئین و چربی لاشه و افزایش رطوبت آن گردید. بر این اساس اگر چه تفاوت معنی داری بین وزن نهایی ماهیان تیمارهای ۱ و ۴ وجود نداشت اما جایگزینی آرد گندم با آرد بلوط در سطح ۱۰ درصد نامطلوب بود. در جیره های اتوکلاو نشده یا اتوکلاو شده به مدت کوتاه، آرد بلوط سبب کاهش معنی دار خاکستر لاشه شد. بیشترین میزان بقاء در برابر تنش شوری در تیمار ۲ و کمترین میزان بقاء در تیمارهای ۱ و ۶ مشاهده گردید. هنگامی که از اتوکلاو (حرارت) در ساخت غذا استفاده شد، افزودن آرد بلوط به جیره غذایی سبب کاهش معنی دار میزان بقاء در برابر تنش شوری گردید. به طور کلی، با توجه به عملکرد رشد، ترکیب لاشه و میزان مقاومت ماهی کپور در برابر تنش، مطالعه مصرف آرد بلوط در سطوح کمتر از ۱۰ درصد جیره توصیه می شود.  

Authors

سیده سکینه طالبیان نیک

Behbahan Khatam Alanbia University of Technology

حجت اله علمداری

Behbahan Khatam Alanbia University of Technology

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :