CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

اثرات جیره غذایی غنی شده با نانوذرات سلنیوم بر عملکرد تولید مثلی مولدین ماده قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)

عنوان مقاله: اثرات جیره غذایی غنی شده با نانوذرات سلنیوم بر عملکرد تولید مثلی مولدین ماده قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)
شناسه ملی مقاله: JR_ISFJ-28-6_008
منتشر شده در در سال 1398
مشخصات نویسندگان مقاله:

عیسی فلاحت ناصرآباد - گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان، بهبهان، ایران
سعید ضیائی نژاد - گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان، بهبهان، ایران
علیرضا قائدی - ۲- مرکز تحقیقات ژنتیک و اصلاح نژاد ماهیان سردآبی، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور
مصیب سیدی - گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان، بهبهان، ایران
سید حسین مرادیان - ۲- مرکز تحقیقات ژنتیک و اصلاح نژاد ماهیان سردآبی، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور

خلاصه مقاله:
در این پژوهش تاثیر نانوذرات سلنیوم بر عملکرد تولید مثلی مولدین ماده قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) مورد بررسی گرفت. پس از سازگاری، ماهیان به چهار تیمار در سه تکرار تقسیم شدند. تیمارها با جیره حاوی صفر(شاهد)، ۵/۰، ۱ و ۲ میلی گرم نانوذرات سلنیوم در هر کیلوگرم جیره به مدت ۶۰ روز تغذیه شدند و عملیات تکثیر مصنوعی در پایان این دوره انجام گرفت. نتایج بدست آمده نشان داد که بیشترین درصد لقاح در ماهیان تغذیه شده با ۲ میلی گرم سلنیوم با ۳۰/۹۹ درصد بود که اختلاف معنی داری با تیمار شاهد داشت (۰۵/۰p<) . شایان ذکر است که روند افزایشی درصد لقاح همراه با افزایش غلظت نانوذرات سلنیوم مشاهده شد. بیشترین هماوری مطلق در مولدین تغذیه شده با ۲ میلی گرم سلنیوم بود که اختلاف معنی داری با تیمار تغذیه شده با یک میلی گرم سلنیوم داشت (۰۵/۰p<)، ولی با دو تیمار دیگر اختلاف معنی داری نداشت (۰۵/۰ p>). بیشترین درصد تفریخ (۷۶/۹۶ درصد) در ماهیان تغذیه شده با ۲ میلی گرم نانو ذرات سلنیوم بود که اختلاف معنی داری با سایر تیمارها داشت (۰۵/۰ p<). نتایج بازماندگی نیز نشان داد که بیشترین بازماندگی در ماهیان تغذیه شده با ۲ میلی گرم نانوذرات سلنیوم بود (۷۹/۹۲) که اختلاف معنی داری را با سایر تیمارها نشان نداد(۰۵/۰p>). همچنین در ماهیان تغذیه شده با سطوح مختلف نانوذرات سلنیوم روند افزایشی در میزان بازماندگی همراه با افزایش غلظت نانوذرات سلنیوم مشاهده شد. به طور کلی، افزودن نانوذرات سلنیوم به جیره موجب بهبود کمیت و کیفیت تخمک و عملکرد تولید مثل (درصد لقاح، چشم زدگی و تفریخ تخم) در مولدین ماده قزل آلای رنگین کمان گردید و بر اساس نتایج این تحقیق تیمار ۲ میلی گرم نانو ذرات سلنیوم بهترین عملکرد را جهت بهبود شرایط تولید مثلی ماهی قزل آلای رنگین کمان را از خود نشان داد.

کلمات کلیدی:
Selenium nanoparticles, Reproduction, Fecundity, Fertilization rate, Hatching rate, Rainbow trout, نانوذرات سلنیوم, هماوری , لقاح تخم , نرخ تفریخ, قزل آلای رنگین کمان

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1310742/