بررسی فعالیت آنتی فولینگ عصاره های خیار دریایی (Stichopus herrmanni) در آزمایشگاه و عملکرد آنها در پوششهای رزین اپوکسی در محیط دریا

Publish Year: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 256

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_ISFJ-28-5_009

تاریخ نمایه سازی: 20 آبان 1400

Abstract:

توسعه مواد آنتی فولینگ طبیعی و دوستدار محیط زیست یک جایگزین مناسب برای حل مشکل جهانی فولینگ دریایی محسوب می شود. در تحقیق حاضر فعالیت ضد باکتریایی، ضد میکروجلبکی، ضد بارناکل و آنتی فولینگی عصاره های غیرقطبی، نیمه قطبی و قطبی سه بخش مختلف بدن (دیواره بدن، لوله گوارش و درخت تنفسی) خیار دریایی Stichopus herrmanni بررسی گردید. سنجش فعالیت مهاری عصاره های ان هگزانی، اتیل استاتی و متانولی در آزمایشگاه بر علیه پنج سویه باکتری، دو گونه میکروجلبک و لارو بارناکل آزمایش شد. جهت بررسی عملکرد آنتی فولینگی، عصاره ها به پوشش رزین اپوکسی اضافه شده و به مدت سه ماه در دریا جاگذاری شدند. براساس نتایج، عصاره اتیل استاتی دیواره بدن با کمترین غلظت مهاری (MIC) در مقابله با باکتری S. aureus (۵۰۰/۰ میلی گرم بر میلی لیتر) و میکروجلبک I. galbana (۱۲۵/۰ میلی گرم بر میلی لیتر) و کمترین غلظت کشنده متوسط (LC۵۰) در مقابله با لارو بارناکل (۰۶۱/۰ میلی گرم بر میلی لیتر) دارای بهترین عملکرد بازدارندگی در بین عصاره ها بود. در پایان دوره سه ماهه آزمایش، پنل پوشش دهی شده حاوی ۴% عصاره اتیل استاتی دیواره بدن دارای کمترین وزن نهایی (۵۱/۵±۶۷/۱۸۹ گرم) و کمترین درصد پوشش فولینگ (۷۶/۷۴%) در بین همه پنل ها بود (۰۵/۰>P). با توجه به فعالیت آنتی فولینگی مناسب عصاره اتیل استاتی دیواره بدن S. herrmanni، استفاده از آن به عنوان جایگزین بالقوه طبیعی در رنگ های آنتی فولینگ قابل پیشنهاد است.  

Authors

مهرنوش دریا

University of Guilan

مسعود سجادی

Department of Fisheries, University of Guilan, Sowmeh Sara, Iran

مرتضی یوسف زادی

University of Hormozgan

ایمان سوری نژاد

University of Hormozgan

معروف زارعی

University of Hormozgan

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :