تاثیر پودر گلبرگ زعفران بر عملکرد رشد، تغذیه و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی لارو ماهی کپور علفخوار (Ctenopharyngodon idella)

Publish Year: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 220

This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_ISFJ-28-3_004

تاریخ نمایه سازی: 20 آبان 1400

Abstract:

مطالعه حاضر به منظور بررسی تاثیر پودر گلبرگ زعفر ان بر رشد و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی در لارو ماهی کپور علفخوار (Ctenopharyngodon idella) انجام شد. لارو ماهیان با میانگین وزن و طول (۰۳/۰± ۷۵/۰گرم و ۰۹/۰±۳۹/۴ سانتی متر) بصورت مجزا با چهار سطح پودر گلبرگ زعفران در رژیم غذایی به مدت ۶۰ روز تغذیه شدند که شامل P۰ (شاهد)،  P۱(۲ درصد)، P۲ (۴ درصد) و P۳ (۶ درصد) بود. ۱۲۰۰ قطعه ماهی در قالب طرح کاملا تصادفی در ۱۲ مخزن تقسیم شدند (۴ تیمار آزمایشی و هر یک با ۳ تکرار). پایان آزمایش، پارامترهای رشد (وزن و طول نهایی، نرخ رشد روزانه، وزن بدست آمده، نرخ رشد ویژه و فاکتور وضعیت)، تغذیه (ضریب تبدیل غذایی و کارایی تبدیل غذا) و آنتی اکسیدان (گلوتاتیون پراکسیداز، سوپرکسید دیسموتاز، مالون دی آلدهید و کاتالاز) مورد بررسی قرار گرفتند. پارامترهای رشد پس از تغذیه با پودر گلبرگ زعفران در مقایسه با گروه شاهد افزایش یافت. وزن نهایی و نرخ رشد ویژه در تیمار P۲ در مقایسه با تیمار شاهد افزایش معنی داری داشت درحالیکه ضریب تبدیل غذایی در این تیمار کاهش معنی داری داشت. علاوه بر این، مقدار مالون دی آلدهید و کاتالاز در لاروهای ماهی تغذیه شده با سطوح مختلف مکمل نسبت به گروه شاهد به طور معنی داری کاهش یافت. افزایش قابل توجهی در پارامترهای گلوتاتیون و سوپرکسید دیسموتاز پراکسیداز در تیمار P۳ نسبت به تیمار شاهد مشاهده شد. این تحقیق نشان داد که مقدار بکارگیری ۶ درصد پودر گلبرگ زعفران می تواند به عنوان یک افزودنی خوراکی در آبزی پروری مورد استفاده قرار گیرد.  

Authors

احسان احمدی فر

Department of Fisheries, Faculty of Natural Resources, University of Zabol, Iran

حسین آدینه

University of Gonbad

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :