تاثیر پیش تیمار الیگوساکارید رافینوز و باکتری Pediococcus acidilactici بر برخی از شاخص های خونی ماهی کاراس (Carassius auratus) در مواجهه با نانو ذره نقره

Publish Year: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 138

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_ISFJ-27-2_014

تاریخ نمایه سازی: 22 آبان 1400

Abstract:

هدف از تحقیق حاضر بررسی اثرات باکتری Pediococcus acidilactici و الیگوساکارید رافینوز بر برخی از شاخص های خونی ماهی کاراس (Carassius auratus) در مواجهه با نانو ذرات نقره در شرایط آزمایشگاهی بود. بر این اساس تعداد۳۰۰ عدد ماهی کاراس در چهار تیمار توزیع و به مدت ۶ هفته تغذیه شدند. بعد از پایان دوره تغذیه به تیمارهای آزمایش میزان ۵۰ درصد غلظت کشنده نانو نقره (۵/۰ میلی گرم بر لیتر) اضافه و در پایان دوره ۱۴ روزه مواجهه با نانو ذرات نقره، نمونه­برداری از خون ماهیان صورت گرفت. شاخص­های بازوفیل، نوتروفیل، مونوسیت و گلبول قرمز در تیمارهای مختلف اختلاف معنی­داری با هم نداشت (۰۵/۰باکتری و سین بیوتیک عملکرد یکسانی داشتند ولی رافینوز توانسته اثر فزاینده ای داشته باشد. بررسی شاخص هماتوکریت نشان داد که مکملهای غذایی در مواجهه تحت کشنده با نانوذرات نقره اثر معنی داری بر شاخص هماتوکریت و افزایش آن داشته است (۰۵/۰p<) . نتایج شاخص هموگلوبین نشان داد که مواجهه تحت کشنده با نانوذرات نقره اثر معنی داری بر شاخص هموگلوبین داشته است (۰۵/۰p<) و مکملهای غذایی اثر مثبتی بر سیستم ایمنی ماهی کاراس طلایی داشته است و موجب افزایش هموگلوبین در مواجهه با نانو ذرات نقره شده است. به طوریکه رافینوز و گروه شاهد عملکرد یکسانی داشته است ولی باکتری توانسته اثر فزاینده ای  بر این شاخص داشته باشد. باتوجه به نتایج به دست آمده از شاخص های مورد آزمایش، مکمل غذایی باکتری بیشترین تاثیر را بر شاخص هموگلوبین داشته است و به میزان مساوی با سایر مکمل ها در شاخص مونوسیت خون موثر بوده است. مکمل غذایی رافینوز بیشترین تاثیر را بر گلبول قرمز و ائوزونوفیل داشته است. و در بین مکملهای مذکور سین بیوتیک با تاثیر بر شاخص های خونی هماتوکریت، گلبول سفید، نوتروفیل و لنفوسیت در بین مکمل های غذایی موثرتر عمل کرده است.

Authors

فاطمه زهرا جعفری

Agricultural Sciences and Natural Resources University, Gorgan, Iran

سید علی اکبر هدایتی

دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان،

سید حسین حسینی فر

دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان،

علی جافر نوده

دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان،

طاهره باقری

موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • جافرنوده، ع.، ۱۳۹۵. بررسی خواص سینرژیستی برخی اسیدهای آلی با ...
  • جوهری، .ع. و حسینی، س.، ۱۳۹۳. بررسی سمیت تغذیه ای ...
  • رزم آرا، پ.، پیکان حیرت، ف. و درافشان، س.،۱۳۹۳. بررسی ...
  • غیاثی، ف.، میرزرگر، س.، سالار آملی، ج.، باهنر، ع. و ...
  • ناصری، س.، بلوچی نظامی، ش.، خارا، ح.، فرزان فر ع. ...
  • هدایتی، ع.، قربانی، ر.، باقری، ط.، احمدوند، ش. و جهانبخشی، ...
  • Castex, M., Lemaire, P., Wabete, N. and Chim, L., ۲۰۱۰. ...
  • Wang, Y., ۲۰۰۹. Prebiotics: Present and future in food science ...
  • نمایش کامل مراجع