CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

اثر ریزپوشانی با آلژینات/کیتوزان بر بقاء باکتری پروبیوتیک لاکتوباسیلوس پلانتاروم (Lactobacillus plantarum) در شرایط شبیه سازی شده معده و روده در فیل ماهی (Huso huso)

عنوان مقاله: اثر ریزپوشانی با آلژینات/کیتوزان بر بقاء باکتری پروبیوتیک لاکتوباسیلوس پلانتاروم (Lactobacillus plantarum) در شرایط شبیه سازی شده معده و روده در فیل ماهی (Huso huso)
شناسه ملی مقاله: JR_ISFJ-27-2_015
منتشر شده در در سال 1397
مشخصات نویسندگان مقاله:

سید صمد حسینی - دانشجوی دکترای تخصصی بهداشت آبزیان دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
تکاور محمدیان - Department of Clinical Sciences, Faculty of Veterinary Medicine Shahid Chamran University of Ahvaz, Ahvaz, Iran
محمدرضا عباسپور - استادیار مرکز تحقیقات دارویی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
مجتبی علیشاهی - استاد گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز ، اهواز، ایران
کوروش امینی - استادیار مرکز تحقیقات آبزی پروری ایران، مرکز تحقیقات ذخایر آبزیان داخلی گرگان، گلستان، ایران

خلاصه مقاله:
اثر مثبت ریزپوشانی بر قابلیت تحمل شرایط شبیه سازی شده معده و روده توسط پروبیوتیک ها ثابت شده است. از مهم ترین عوامل کاهش زنده مانی پروبیوتیک ها هنگام عبور از دستگاه گوارش، pH پایین معده و وجود پروتئازها و املاح صفراوی می باشد. به منظور بهبود قابلیت زنده مانی در شرایط نامساعد معده و روده، باکتری پروبیوتیک لاکتوباسیلوس پلانتاروم (Lactobacillus plantarum) توسط آلژینات/کیتوزان با استفاده از روش امولسیون ریزپوشانی شد. اهداف این تحقیق بررسی کارآمدی ریزپوشانی با آلژینات/کیتوزان جهت حمل باکتری و بررسی بقاء باکتری در شرایط شبیه سازی شده معده و روده می باشد. برای مطالعه شکل ظاهری ریزپوشینه ها از تکنیک و برای تعیین اندازه و نحوه پراکنش ذرات ریزپوشینه از روش تجزیه اندازه ذرات استفاده شد. برای بررسی قابلیت زنده مانی باکتری های ریزپوشانی شده و آزاد در شرایط شبیه سازی شده معده و روده ، در فواصل زمانی صفر ، ۶۰ ، ۱۲۰ دقیقه به مدت ۴۸ ساعت در دمای ۳۷ درجه سانتی گراد گرمخانه گذاری شد. نتایج این تحقیق بیانگر این است که dpeak  به روش امولسیون µm ۴/۱۰ و میانگین قطر ذرات µm ۳۹/۲، مقدار پتانسیل زتا در این تحقیق mv ۲/۳۶+ ، تعداد باکتری های ریزپوشانی شده CFU/g  ۱۰۹ ×۰۶/۰±۰۲/۲ و زنده مانی باکتری ها بعد از ۱۲۰ دقیقه شرایط شبیه سازی شده شیره گوارشی در باکتری آزادCFU/g ۱۰۹ ×۰۹/۰±۵۹/۱ و در باکتری های ریزپوشانی شدهCFU/g  ۱۰۹ × ۰۶/۰±۰۳/۲ محاسبه شد (۰۵/۰p<). نتیجه این پژوهش نشان داد که بین باکتری های ریزپوشانی شده و آزاد، زنده مانی و تحمل شرایط شبیه سازی شده شیره گوارشی در باکتری های ریزپوشانی شده به مراتب بالاتر می باشد.

کلمات کلیدی:
Microencapsulation, Lactobacillus plantarum, simulated gastrointestinal condition, alginate / chitosan, ریزپوشانی, لاکتو باسیلوس پلانتاروم, شرایط شبیه سازی شده معده و روده, آلژینات/ کیتوزان

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1311820/