CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی میزان مواد آلی، نوع رسوبات و پراکنش گونه های ماکروبنتوزی پارک ملی بوجاق، حوضه جنوبی دریای خزر، ایران

عنوان مقاله: بررسی میزان مواد آلی، نوع رسوبات و پراکنش گونه های ماکروبنتوزی پارک ملی بوجاق، حوضه جنوبی دریای خزر، ایران
شناسه ملی مقاله: JR_ISFJ-26-5_006
منتشر شده در در سال 1396
مشخصات نویسندگان مقاله:

سهیل بهربر - دانشکده علوم و فنون دریایی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
حسین نگارستان - Department of Fisheries, Tehran North Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
عبدالوهاب مقصودلو - گروه علوم دریایی، پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی، تهران، ایران
افشین دانه کار - دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشکده منابع طبیعی، گروه محیط زیست، کرج، ایران.

خلاصه مقاله:
در تحقیق حاضر میزان مواد آلی، نوع و میزان رسوبات و پراکنش گونه­ای ماکروبنتوزها در پارک ملی بوجاق واقع در شهرستان کیاشهر استان گیلان مورد مطالعه و بررسی قرار گرفته­اند. نمونه برداری با استفاده از نمونه بردار چنگه ای (Van Veen Grab Sampler) با سطح مقطع ۲۰ سانتی متر مربع و با پنج تکرار در پنج فصل (از تابستان ۱۳۹۴ تا تابستان ۱۳۹۵) از شش ترنسکت عمود به ساحل (هر یک شامل سه ایستگاه در سه عمق ۱، ۵ و ۱۰ متر) انجام شد. نمونه های جمع آوری شده پس از شستشو و تثبیت در فرمالین به آزمایشگاه منتقل و در آنجا پس از جداسازی، گونه های مختلف ماکروبنتوزی شناسایی گردیدند. گونه های شناسایی شده عبارتند از:Cerastoderma glaucum, Mytilaster lineatus, Pyrgula grimmi, Anisus kolesnikovi, Stenogammarus carausui, Paraniphargoides motasi, Onisimus caspius, Pterocuma pectinatum, Pterocuma sowinskyi, Pseudocuma (Stenocuma) gracile, Nais sp., Hypania invalida, Manayunkia caspica, Streblospio gynobranchiata, Hediste diversicolor, Amphibalanus improvisus. از نظر بررسی رسوبات، بیشترین نوع رسوبات مربوط به ماسه با میانگین ۲۵/۸۹ درصد و کمترین آن مربوط به رس با میانگین ۲۶/۰ درصد بود و بنابراین اختلاف معنی داری در سطح ذرات ماسه با دیگر ذرات شناسایی شده وجود دارد (P<۰/۰۱). میانگین درصد مواد آلی در تابستان ۹۴ و در ترنسکت چهارم و عمق پنج متری از مابقی کمتر بود و اختلاف کاملا مشخصی دیده شد که از لحاظ آماری معنی دار بود (P<۰/۰۱). بیشترین تراکم ماکروبنتوزها در عمق ۱۰ متری بود و تراکم ماکروبنتوزها در فصل تابستان ۱۳۹۴ بیشتر و در فصل بهار ۱۳۹۵ کمتر از سایر فصول بود.

کلمات کلیدی:
Macrobenthos, Boojagh national park, Kiashahr port, Gilan province, ماکروبنتوز, پارک ملی بوجاق, بندر کیاشهر, استان گیلان

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1311859/