یافته علمی: مطالعه رابطه بین اندازه ماهی و شدت آلودگی به برخی تک یاختگان انگلی ماهیان مولی Poecilia latipinna) ) قنات جرقویه اصفهان

Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 220

This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_ISFJ-25-3_022

تاریخ نمایه سازی: 23 آبان 1400

Abstract:

قنات حسن آباد جرقویه واقع در استان اصفهان از جمله چشمه­های آب گرم محسوب می­شود که به دلیل مناسب بودن شرایط فیزیکوشیمیایی آب آن ماهی زینتی مولی قادر به زیست در آن می باشد. این ماهی از سوی مردم محلی آن منطقه به این قنات معرفی شده است . ماهی مولی از  دسته­ی Poeciliidae و با نام علمی Poecilia latipinna شناخته می­شود. مولی­ها از دسته­ی ماهی­های زنده­زا هستند. تمام مولی­ها با رنگ­های سفید و سیاه ،پرتقالی، قرمز، زرد، نارنجی و رنگارنگ و حتی تیره­های دو رگه دیده می­شوند. مولی­ها علاقه شدیدی به خوردن غذاهای گیاهی مثل کاهوی نیم پز و اسفناج پخته و یا کاهوی خشک و جلبک­ها به مقدار کافی دارند. نکته مهم در پرورش مولی­ها دمای نگهداری آنها ست که ما بین ۲۶ تا۲۸ درجه است.  pHمورد نیاز برای این ماهی۷ تا ۸ است. امروزه با توجه به گسترش تمایل مردم به نگه­داری ماهیان زینتی در ایران و جهان توجه به بهداشت و بیماری­های ماهیان آکواریومی نیز گسترش یافته است. با وجود کنترل بهداشتی و اقدامات پیشگیری کننده از وقوع بیماری همواره در پرورش ماهیان آکواریومی امکان بروز بیماری­های مختلف وجود دارد. در حدود ۱۰ هزار گونه اتگل در سطح یا داخل بدن ماهی زندگی می کند (سید مرتضایی و همکاران، ۱۳۸۶). گونه­های متعددی از تک یاختگان که در محیط آب زیست می­کنند دارای زندگی آزاد و برخی دیگر زندگی انگلی دارند. توانایی آنها در تکثیر سریع در سطح و یا داخل بدن ماهیان، بیماری زایی آنها را به طور محسوسی افزایش می­دهد. در بروز بیماری­های انگلی عوامل مختلفی دخیل هستند به طور مثال در آلودگی انگل ایک استرس، کیفیت بد آب و سرد شدن ناگهانی، شرایط را برای آلودگی این انگل بیش­تر می­کند(et al., ۲۰۰۹ Osman).

Authors

مهتاب خلجی

صنعتی اصفهان

جعفر سرخوش

صنعتی اصفهان

شهره امینی

دانشگاه آزاد تهران

مسعود صیامی

صنعتی اصفهان

مسعود زنگنه

صنعتی اصفهان

سعید اسدالله

صنعتی اصفهان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • پیغان، ر.،۱۳۸۰. انگل ها و بیماری های انگلی ماهیان، انتشارات ...
  • جلالی جعفری، ب.، ۱۳۷۷. انگل ها و بیماری های انگلی ...
  • جلالی، ب.، ۱۳۷۲. بیماری های شایع ماهیان پرورشی ایران ، ...
  • بررسی انگل های ماهیان تالاب حنا، سمیرم، اصفهان [مقاله ژورنالی]
  • خلفیان، م.، پیغان، ر. و راضی جلالی، م.، ۱۳۸۹. بررسی ...
  • سید مرتضایی، ر.، پازوکی، ج. و معصومیان، م.، ۱۳۸۶. انگل ...
  • عبدی، ک.، ۱۳۸۷. تحلیلی بر آخرین وضعیت بیماری-های آبزیان در ...
  • مخیر، بابا.، ۱۳۵۹. بررسی انگل های ماهیان حوزه سفید رود، ...
  • مغینمی، ر.، ۱۳۷۴. گزارش نهایی پروژه مطالعه آلودگی انگلی در ...
  • نمایش کامل مراجع