CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی روند رویش سطح مقطع درختان جنگل های هیرکانی با استفاده از مدل JABOWA-۴ و استخراج اصلاح گرهای رشد تحت سناریوهای اقلیمی (مطالعه موردی: بخش گرازین جنگل خیرود)

عنوان مقاله: بررسی روند رویش سطح مقطع درختان جنگل های هیرکانی با استفاده از مدل JABOWA-۴ و استخراج اصلاح گرهای رشد تحت سناریوهای اقلیمی (مطالعه موردی: بخش گرازین جنگل خیرود)
شناسه ملی مقاله: NEWCONF06_078
منتشر شده در ششمین کنگره ملی سالانه یافته های نوین در علوم کشاورزی و منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری در سال 1400
مشخصات نویسندگان مقاله:

شیرین ورکوهی - دکتری جنگلداری، گروه جنگلداری و اقتصاد جنگل، دانشگاه تهران
منوچهر نمیرانیان - استاد، گروه جنگلداری و اقتصاد جنگل، دانشگاه تهران
پدرام عطارد - دانشیار، گروه جنگلداری و اقتصاد جنگل، دانشگاه تهران
محمود امید - استاد، گروه ماشین های کشاورزی، دانشگاه تهران

خلاصه مقاله:
پیچیدگی اکوسیستم های جنگلی، تولید اطلاعات در ارتباط با پویایی جنگل و درک مفاهیم و فرضیه های مربوط به رشد جنگل را دشوار می سازد. مدل های رشد و محصول که چکیده هایی از واقعیت هستند، تا به امروز به طور گسترده ای بوسیله دانشمندان به عنوان ابزارهای تحقیقاتی در آزمون فرضیه ها و فهم روابط کلیدی اکوسیستم های جنگلی مورد استفاده قرار گرفته اند، اما توانایی شبیه سازی توده های جنگلی تحت تاثیر تغییرات اقلیمی را ندارند. به دلیل فقدان مدل های کارآمد، کارایی مدل JABOWA-۴ بعنوان یک مدل هیبرید، که می تواند پویایی آینده جمعیت را تحت سناریوهای اقلیمی مختلف بررسی و جنبه های طولانی مدت ترکیب جنگل در این تحقیق مورد بررسی قرار گرفت. در این تحقیق در جنگل های خیرود در بازه زمانی ۲۰۱۸ الی ۲۱۰۰ مورد ارزیابی قرار گرفت. پس از مقایسه نتایج شبیه سازی و ارزش های واقعی رویش قطری، (R(۲ و RMSE به ترتیب ۰/۹۸ و ۱/۷۳۴ بدست آمد، که نشان گر همبستگی بالای این دو ارزش است. همچنین به دلیل عدم قطعیت روند تغییر اقلیم در آینده، سه سناریوی انتشار تغییر اقلیم به منظور کشف توسعه جهانی با تاکید ویژه بر انتشار گازهای گلخانه ای استفاده شدند. پاسخ گونه ها به تغییر اقلیم جداگانه ارزیابی شد که اکثر گونه ها رابطه منفی قوی به تغییر اقلیم نشان دادند و اصلاحگرهای رشد تحت سناریوهای اقلیمی مختلف برای هرگونه متعاقبا استخراج گردید.

کلمات کلیدی:
مدل JABOWA-۴ مدل های رشد و محصول، تغییر اقلیم، شبیه سازی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1314046/