CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی و نقد کتاب FROM ARABIA TO THE PACIFIC: HOW OUR SPECIES COLONISED ASIA (از [شبه جزیره] عربستان تا اقیانوس آرام: چطور گونه ما در سراسر قاره آسیا ساکن شد)

عنوان مقاله: بررسی و نقد کتاب FROM ARABIA TO THE PACIFIC: HOW OUR SPECIES COLONISED ASIA (از [شبه جزیره] عربستان تا اقیانوس آرام: چطور گونه ما در سراسر قاره آسیا ساکن شد)
شناسه ملی مقاله: JR_IHCS-21-8_019
منتشر شده در در سال 1400
مشخصات نویسندگان مقاله:

سید میلاد هاشمی سروندی - استادیار گروه باستان شناسی دانشگاه تربیت مدرس. تهران، ایران.

خلاصه مقاله:
پروفسور رابین دنل یکی از شناخته­شده­ترین باستان­شناسان پارینه­سنگی آسیاست. کتاب اخیر ایشان که از سوی انتشارات رتلج در سال ۲۰۲۰ میلادی به چاپ رسیده است، از نمونه­های خوب وام­گیری از مفاهیم بوم­شناسی و زیست­شناسی و بطور خاص، زیست­شناسی تهاجم در باستان­شناسی محسوب می­گردد. تمرکز این کتاب بر مساله پراکنش گروه­های انسانی و ساز و کارهای پویایی قلمرو زیستی آن­ها در سرتاسر قاره آسیا در طول دوره­های پارینه­سنگی میانی و جدید است. در این کتاب، گونه ما، یعنی انسان مدرن به­عنوان یک گونه مهاجم از دید بوم­شناسی معرفی می­شود؛ زیرا این گونه به­سرعت در سرتاسر قاره کهن ساکن شد و سایر گونه­های سرده انسان مانند نئاندرتال­ها را منقرض کرد و به گوناگونی زیست­شناختی این سرده برای همیشه پایان داد. به دلیل جامعیت، بهره­گیری از به­روزترین شواهد و انتشارات مرتبط و نیز، استفاده از رویکردهای میان­رشته­ای، مطالعه کتاب مورد بحث برای باستان­شناسان علاقه­مند به مبحث تحرک جمعیت­های انسانی، باستان­شناسی چشم­انداز و چگونگی خروج انسان مدرن از آفریقا و کلنی­سازی آسیا توصیه می­شود.        

کلمات کلیدی:
دوره­های پارینه­سنگی میانی و جدید, انسان مدرن, نئاندرتال­ها, قاره آسیا, کلنی­سازی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1314891/