پژوهشی تطبیقی پیرامون مولفه های روانشناختی آثار هنرمندان نقاش نیکزاد نجومی و علی اکبر صادقی (مورد پژوهش: ۵ اثر از جدیدترین نمایشگاه هنرمندان)
عنوان مقاله: پژوهشی تطبیقی پیرامون مولفه های روانشناختی آثار هنرمندان نقاش نیکزاد نجومی و علی اکبر صادقی (مورد پژوهش: ۵ اثر از جدیدترین نمایشگاه هنرمندان)
شناسه ملی مقاله: JR_ISLART-17-40_012
منتشر شده در در سال 1399
شناسه ملی مقاله: JR_ISLART-17-40_012
منتشر شده در در سال 1399
مشخصات نویسندگان مقاله:
زهره شایسته فر - گروه پژوهش هنر، دانشکده هنر و معماری، پردیس بین المللی کیش، دانشگاه تهران، کیش، ایران
اصغر کفشچیان مقدم - گروه پژوهش هنر، دانشکده هنر های تجسمی، پردیس هنر های زیبا، دانشگاه تهران، تهران، ایران
خلاصه مقاله:
زهره شایسته فر - گروه پژوهش هنر، دانشکده هنر و معماری، پردیس بین المللی کیش، دانشگاه تهران، کیش، ایران
اصغر کفشچیان مقدم - گروه پژوهش هنر، دانشکده هنر های تجسمی، پردیس هنر های زیبا، دانشگاه تهران، تهران، ایران
تمایزات منحصر به فرد شخصیتی پردههای ناپیدا در پس آفرینش آثار هنری خوانده شدهاند که بیگمان، ردپای منشا آفرینش هر اثر هنری را باید در این بعد پنهان از فرآیند ظهور هنری جستجو کرد. لذا، درونیات هر فرد هم به لحاظ جنبه مثبت و هم جنبه منفی، بر خلق آثار هنرمندان تاثیرگذار است. مسئلهای که میتوان اینجا مطرح کرد چگونگی بازتاب مولفههای روانشناختی در آثار نقاشان است. در این بین، میتوان از هنرمندان نقاشی چون نیکزاد نجومی و علی اکبر صادقی نام برد که در دوره حاضر از جریانهای هنری رایج، با زبان تصویری سعی در بیان درونیات روانشناختی خود دارند. در این پژوهش که به صورت توصیفی و تحلیلی و با به کارگیری روش کتابخانه ای انجام شده، به سبب محدودیت حجم مقاله، ۵ نمونه اثر از آثار نقاشی هر هنرمند مورد پژوهش قرار گرفته است. روش نمونه گیری انتخابی و به صورت کیفی به تجزیه و تحلیل اطلاعات پرداخته شده است. یافتههای تحقیق حاکی از این است که آثار نیکزاد نجومی و علی اکبر صادقی که به نوعی توانایی های ذهنی مخاطب در درک مفاهیم و باورهای درونی هنرمند را تقویت میکنند، تاویل و تفسیری از مولفه های روانشناختی است که در آثار این دو هنرمند ظهور یافته است. نتایج این نوشتار تبیین کننده اهمیت پرداختن به بحث مولفههای روانشناختی هنرمندان در بررسی و واکاوی مفاهیم هنری در آثار آنان می باشد، خصوصا آثار هنرمندان هنرهای تجسمی که نمودی ملموسی از بازتاب این درونیات پنهان هنرمندان است.اهداف پژوهش:۱.بررسی مولفههای روانشناختی از توانایی ذهنی مخاطب در تفسیر آثار نقاشی علی اکبر صادقی و نیکزاد نجومی.۲.تطبیق شیوه تاثیرگذاری آثار نقاشی علی اکبر صادقی و نیکزاد نجومی بر طبق دیدگاه روانشناختی.سوالات پژوهش:۱.با توجه به کاربرد مولفههای روانشناختی در هنر، چگونه میتوان آثار نقاشی علی اکبر صادقی و نیکزاد نجومی را تفسیر و تحلیل کرد؟۲.کدام یک از مولفههای روانشناختی تاثیرات پر رنگتری در آثار نقاشی علی اکبر صادقی و نیکزاد نجومی دارد؟
کلمات کلیدی: مولفه های روان شناختی, نقاشی, علی اکبر صادقی, نیکزاد نجومی
صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1316421/