پدیدارشناسی تجربه بیماری کووید-۱۹ به منظور تعیین مولفه های مقابله ای روان شناختی اساسی در آن، یک پژوهش کیفی

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 364

This Paper With 21 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_QAPSY-15-4_005

تاریخ نمایه سازی: 30 آبان 1400

Abstract:

هدف: همه گیری بیماری کووید-۱۹ تغییرات اساسی را در دنیای انسانی در سطوح روابط، مشاغل، آموزش و مباحث بهداشتی ایجاد کرد. این پژوهش کیفی باهدف شناسایی مولفه های مقابله ای روان شناختی اساسی در افراد مبتلابه بیماری کووید-۱۹ انجام شد. روش: مشارکت کنندگان این مطالعه از میان فهرست اسامی شبکه بهداشت اردبیل به شیوه مبتنی بر هدف انتخاب شدند. زمان تصویب پژوهش سال ۱۳۹۹ و تاریخ اتمام آن سال ۱۴۰۰ بود. روش تحقیق از نوع کیفی پدیدارشناسی تفسیری بود. لذا برای ۲۰ نفر از بیمارانی که در منزل بستری بودند، مصاحبه نیمه ساختاریافته انجام شد و فرایند مصاحبه و تحلیل داده ها تا رسیدن به نقطه اشباع نظری ادامه یافت. در این مطالعه با استفاده از روش کدگذاری باز ۱۲۳ کد مرتبط با اهداف پژوهش شناسایی شد. یافته ­ها: نتایج تحلیل سه موضوع اصلی و سیزده طبقه اولیه را نشان داد. موضوع اصلی علائم شامل طبقه اولیه بدنی، روان شناختی و طبقه اولیه اجتماعی است. موضوع اصلی مهارت های مقابله ­ای شامل طبقه های اولیه سرگرمی، تغذیه، معنوی، روانی، پزشکی، منابع اجتماعی و طبقه اولیه استیصال است و موضوع اصلی پیامدها نیز شامل طبقه های اولیه زندگی، طبقه اولیه دغدغه ها و طبقه اولیه روابط است. نتیجه گیری: نتایج نشان داد که مردم در برخورد با بیماری کووید ۱۹ از همه انواع روش های مقابله ­ای مسئله محور تا هیجان محور و سرمایه های خود برای زنده ماندن بهره می­ گیرند و تن و روان همسو باهم به گونه منسجم، بقاء شخص را تضمین می کنند.

Keywords:

بیماری کووید ۱۹ , بستری در منزل , پدیدارشناسی , مولفه های مقابله ای روان شناختی

Authors

حسین قمری کیوی

استاد تمام گروه آموزشی مشاوره، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

فاطمه جمشیددوست میانرودی

دانشجوی کارشناسی ارشد مشاوره گرایش توانبخشی، گروه آموزشی مشاوره، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل. ایران

بهزاد قلیزاده

کارشناسی ارشد مشاوره توانبخشی، گروه آموزشی مشاوره، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :