بررسی ارتباط سواد سلامت و سبک زندگی سالم در داوطلبین سلامت شهرستان نیشابور: یک مطالعه مقطعی

Publish Year: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 205

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_SHIMU-26-3_002

تاریخ نمایه سازی: 5 آذر 1400

Abstract:

مقدمه: سواد سلامت را می توان به صورت توانایی خواندن، درک کردن و عمل کردن بر اساس توصیه های بهداشتی و سلامت تعریف نمود. سواد سلامت و سبک زندگی از عوامل موثر بر سلامت هستند. هدف از این مطالعه ارزیابی سطح سواد سلامت و ارتباط آن با سبک زندگی سالم در رابطین بهداشتی می باشد. مواد و روش ها: در این مطالعه مقطعی از نوع توصیفی-تحلیلی، ۲۵۰ نفر از رابطین بهداشتی که به صورت تصادفی انتخاب شده بودند، شرکت کردند. ابزار جمع آوری داده ها پرسش نامه سبک زندگی سالم(HPLPΙΙ) و پرسش نامه سواد سلامت عملکردی بزرگسالان(TOFHLA) انجام شد. برای آنالیز داده ها از شاخص های توصیفی و نیز برای بررسی ارتباط متغیرها از آزمون آماری کای دو و ضریب همبستگی اسپیرمن استفاده گردید. یافته های پژوهش: میانگین سن افراد مورد پژوهش ۷/۹+۹/۳۲ سال بود. ۵/۶۱ درصد دارای سطح تحصیلات ابتدایی و راهنمایی بودند. سواد سلامت ۶/۴۴ درصد از رابطین در حد ناکافی، ۲/۳۲ درصد مرزی و ۱/۲۳ درصد در حد کافی بود. میانگین نمره سبک زندگی سالم در افراد مورد بررسی ۸/۲۳+۱۳۰ محاسبه گردید. در این مطالعه بین سن، سطح تحصیلات و سطح سواد سلامت ارتباط معنی دار آماری مشاهده شد، به طوری که سواد سلامت ناکافی در افراد با سنین بالاتر و تحصیلات کمتر شایع تر بود. بین سطح سواد سلامت با تغذیه، معنویت، مسئولیت پذیری سلامت، فعالیت فیزیکی، روابط بین فردی و مدیریت استرس همبستگی مثبت و معنی دار مشاهده گردید(P<۰.۰۰۱). بحث و نتیجه گیری: نتایج این پژوهش سطح سواد سلامت را در رابطین بهداشتی پایین نشان داد. این موضوع نشان از لزوم توجه به مسئله سواد سلامت و تلاش در جهت بهبود سطح سواد سلامت افراد می دهد. ایجاد رسانه ها و مواد آموزشی ساده ، قابل فهم و دسترس و هم چنین مداخلات آموزشی تئوری محور از جمله راه های افزایش سطح سواد سلامت می باشند.

Authors

معصومه جهانی افتخاری

Department of Health Education and Health Promotion, Faculty of Health, Mashhad University of Medical Sciences, Mashhad, Iran

نوشین پیمان

Department of Health Education and Health Promotion, Faculty of Health, Mashhad University of Medical Sciences, Mashhad, Iran

حسن دوستی

. Department of Biostatistics and Epidemiology, Faculty of Health, Mashhad University of Medical Sciences, Mashhad, Iran.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • ۱.Hosseini F, Farshidi H, Aghamolaei T, Madani A, Ghanbarnejad A. ...
  • ۹.Reisi M, Mostafavi F, Hasanzadeh A, Sharifirad Gh. [ The ...
  • doi:۱۰.۱۱۳۶/jech.۲۰۰۶.۰۵۳۹۶۷۱۸.Adams RJ, Piantadosi C, Ettridge K, Miller C, Wilson C, ...
  • ۲۲.Cho Y I. Lee SY. Arozullah AM, Crittenden KS. Effects ...
  • ۲۵.Mohseni M, Khanjani N, Iranpour A, Tabe R, Borhaninejad V.[ ...
  • ۲۹.Sajjadi H, Hosseinpour N, Sharifian Sani M, Mahmoodi Z. [Association ...
  • نمایش کامل مراجع