بررسی میزان آمادگی بیمارستان های دولتی استان ایلام در مواجهه با بحران های طبیعی

Publish Year: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 133

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_SHIMU-26-3_014

تاریخ نمایه سازی: 5 آذر 1400

Abstract:

مقدمه: بحران ­ها معمولا به طور غیر منتظره ظاهر می ­شوند و مجموعه ­ای از تبعات پنهان و آشکار را به دنبال دارند از این رو مدیران همواره باید آماده باشند تا با آن ها به نحو مناسبی برخورد کنند. توان اداره کردن بحران ­ها، یکی از عناصر اصلی موفقیت بیمارستان ­های دولتی و توسعه آن ها است. پژوهش حاضر با هدف بررسی میزان آمادگی بیمارستان­های دولتی استان ایلام در مواجهه با بحران های طبیعی مانند سیل و زلزله انجام شده است. مواد و روش ها: این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش توصیفی-تحلیلی است. جامعه آماری آن شامل کلیه کارکنان ۹ بیمارستان دولتی استان به تعداد ۱۹۶۸ نفر است که با استفاده از فرمول نمونه­ گیری کوکران تعداد ۳۲۱ نفر حجم نمونه انتخاب شد. ابزار گردآوری داده ها پرسش نامه محقق ساخته مشتمل بر ۵۳ سوال بود. جهت تجزیه و تحلیل داده ­ها از نرم افزار SPSS و PLS استفاده شد. یافته های پژوهش: نتایج پژوهش بیانگر این است که بیمارستان­ های دولتی استان ایلام در بعد آمادگی نگرشی و دانشی با میانگین ۸۶/۲، بعد آمادگی بستر فیزیکی ۰۳/۳، بعد آمادگی ارتباطی و سرمایه اجتماعی ۹۷/۲ و بعد آمادگی عملیاتی ۱۱/۳ و آمادگی کل نیز ۸۷/۲ بوده اند که با انجام آزمون t یکطرفه میزان آماره آزمون برای این متغیرها به ترتیب ۴۷/۱ برای بعد آمادگی نگرشی و دانشی، ۹۸/۱ برای بعد آمادگی بستر فیزیکی، ۴۶/۱ برای بعد آمادگی ارتباطی و سرمایه اجتماعی، ۴۴/۲ برای بعد آمادگی عملیاتی و ۶۳/۱ برای آمادگی کل می باشد. این نتایج نشان می دهد که میزان امادگی بیمارستان ها در بعد بستر فیزیکی و بعد آمادگی عملیاتی بالاتر از میانگین و میزان آمادگی در بعد آمادگی نگرشی و دانشی، بعد آمادگی ارتباطی و سرمایه اجتماعی و نیز آمادگی کل کمتر از میانگین یعنی عدد ۳ است. بحث و نتیجه گیری: با توجه به یافته های حاصل از تحلیل داده ها نتیجه گیری می شود که بیمارستان های دولتی استان ایلام از نظر بعد آمادگی نگرشی و دانشی فاقد آمادگی کافی در مقابل بحران ها هستند. از نظر بعد آمادگی عملیاتی در سطح قابل قبولی هستند. از جنبه آمادگی ارتباطی و سرمایه اجتماعی کمتر از سطح مطلوب و از نظر بستر فیزیکی تقریبا مناسب هستند. بر اساس یافته های پژوهش به مدیران این بیمارستان ها پیشنهاد می شود که که در ایجاد و تقویت این شاخص ها تلاش کنند و در این راستا برای بهبود فضای فیزیکی و عملیاتی، توسعه ارتباطات و سرمایه اجتماعی نیز در حفظ و افزایش آمادگی نگرشی و دانشی، باید دانش مورد نیاز گسترش دهند.

Keywords:

Crisis , Crisis readiness , Natural crisis , State hospitals , Ilam province , بحران , آمادگی در مقابل بحران , بیمارستان های دولتی , بحران های طبیعی , استان ایلام

Authors

اسفندیار محمدی

Dept of Manegment, Faculty of Literature and Humanities, Ilam University, Ilam, Iran

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Imani E, Hoseiny tashnizi S, Tafrihi M. et al. The ...
  • Sahin S, Ulubeyli S, Kazaza A. Innovative Crisis Management in ...
  • Rahmani E, Khani jaihouni A, Hoseini fahraji H. Understanding and ...
  • Lucas A, Edwards M. Development of Crisis Resource Management Skills: ...
  • Lucas A, Edwards M. Development of Crisis Resource Management Skills: ...
  • Enserink M. One year after: hunt for NIH funds fosters ...
  • (The case of study:Rasht Metropolis). J Crisis Mnt ۲۰۱۵; ۷: ...
  • Vichova K, Hromada M, Rehak D. The Use of Crisis ...
  • Rahmanian E, Mardani M, Abbasi M. the Assessment of Physical ...
  • Chong J. K. Six step to better crisis management. J ...
  • Clemens T, Michelsen K, Commers M, Garel P, Dowdeswell B, ...
  • Ezzati E, Kaviannezhad R, Karimpour H, Mohammadi S. Preparedness of ...
  • Vahedparast H, Ravanipour M, Hajinezhad F, Kamali F, Gharibi T, ...
  • نمایش کامل مراجع