بررسی میزان شیوع توالی درج شونده IS۲۵۶ و تشکیل بیوفیلم در استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس جدا شده از پوست افراد سالم
Publish Year: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 130
This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SHIMU-26-1_009
تاریخ نمایه سازی: 5 آذر 1400
Abstract:
مقدمه: مهم ترین عامل بیماری زایی استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس به واسطه تشکیل بیوفیلم توسط یک ادهسین بین سلولی پلی ساکاریدی می باشد که تولید آن توسط اپرون icaADBC تنظیم می گردد. IS۲۵۶ باعث تغییر فاز تشکیل بیوفیلم توسط غیر فعال کردن اپرون ica می شود. هدف از این مطالعه بررسی میزان شیوع IS۲۵۶ و تشکیل بیوفیلم در استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس جدا شده از پوست افراد سالم می باشد.
مواد و روش ها: ۹۱ جدایه استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس از سطح پوست افراد سالم جمع آوری گردید. تمام جدایه ها از نظر تشکیل بیوفیلم به روش میکروتیترپلیت مورد بررسی قرار گرفتند. جهت بررسی حضور IS۲۵۶ از روش PCR با پرایمرهای اختصاصی استفاده گردید. به علاوه تمام جدایه های دارای IS۲۵۶ از نظر مقاومت آمینوگلیکوزیدی، فلوروکینولون ها، ماکرولیدها و گلیکوپپتیدها به روش دیسک دیفیوژن مورد بررسی قرار گرفتند. اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS آنالیز شد.
یافته های پژوهش: از ۹۱ جدایه تنها ۸ (۷۹/۸ درصد) دارای IS۲۵۶ بودند. نتایج با روش میکروتیتر پلیت نشان می دهد که توانایی اتصال در ۵۸ (۷۳/۶۳ درصد) فاقد اتصال، ۶ (۶/۶ درصد) ضعیف، ۱۴ (۳۸/۱۵ درصد) متوسط و ۱۳ (۲۹/۱۴درصد) تولیدکننده بیوفیلم قوی بودند. در جدایه های دارای IS۲۵۶، ۶ (۷۵ درصد) فاقد اتصال، ۱ (۵/۱۲ درصد) ضعیف و ۱ (۵/۱۲ درصد) تولیدکننده بیوفیلم متوسط بودند. جدایه های دارای IS۲۵۶، ۳ (۵/۳۷ درصد) به جنتامایسین، ۲ (۲۵ درصد) به آمیکاسین، ۲ (۲۵ درصد) به استرپتومایسین، ۱(۵/۱۲ درصد) به سیپروفلوکساسین، ۱ (۵/۱۲ درصد) به افلوکساسین و ۴ (۵۰ درصد) به اریترومایسین مقاوم بودند اما هیچ مقاومتی به وانکومایسین مشاهده نگردید.
بحث و نتیجه گیری: نتایج حاکی از این است که ارتباطی بین IS۲۵۶ و تشکیل بیوفیلم وجود ندارد. مقاومت چندانی در جدایه های دارای IS۲۵۶ به آمینوگلیکوزیدها مشاهده نگردید که کاملا با نقش شناخته شده IS۲۵۶ در ایجاد مقاومت آمینوگلیکوزیدی مغایرت دارد.
Keywords:
Authors
معصومه گودرزی
Dept of Microbiology, Borujerd Branch, Islamic Azad University, Borujerd, Iran
محمدرضا مهرابی
Dept of Laboratory Sciences, Borujerd Branch, Islamic Azad University, Broujerd, Iran
محسن میرزایی
Dept of Microbiology, Borujerd Branch, Islamic Azad University, Borujerd, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :