اثرات حفاظتی کورکومین بر ضایعات بافتی ناشی از آفلاتوکسین B۱ در بیضه زاده های موش صحرایی قبل و بعد از بلوغ
Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 298
This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SHIMU-24-6_005
تاریخ نمایه سازی: 5 آذر 1400
Abstract:
مقدمه: کورکومین جزء فعال ادویه زردچوبه است و دارای خواص ضد التهابی می باشد. این مطالعه با هدف امکان استفاده از کورکومین در جهت کاهش ضایعات بیضه در ناشی از تماس موشه های مادر با آفلاتوکسین انجام گرفت.
مواد و روش ها: هفتاد سر موش صحرایی بالغ آبستن سالم نژاد ویستار به هفت گروه کنترل، شاهد و آزمون ۱ تا ۵ به صورت تصادفی تقسیم شدند. به موش های گروه های هفت گانه به ترتیب سرم فیزیولوژی(با حجم برابر با داروها)، دی متیل سولفوکساید(با حجم برابر با داروها)، آفلاتوکسین B۱ ۲۵/۰ میلی گرم به ازای هر کیلوگرم بدن، آفلاتوکسین B۱ و کورکومین(۲۵/۰ و ۵۰ میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن)، آفلاتوکسین B۱ و کورکومین(۲۵/۰ و ۱۰۰ میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن)، کورکومین ۵۰ میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن و کورکومین ۱۰۰ میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن در روزهای ۹ تا ۱۱ آبستنی تزریق شد. جهت مطالعه میکروسکوپیک از بیضه زاده های موش صحرایی در هفته های ۱، ۴ و ۸ نمونه گیری بافتی به عمل آمد. سپس نمونه ها در فرمالین تثبیت و پس از انجام مراحل آماده سازی، گسترش های بافتی با ضخامت ۶ میکرون تهیه و با H&E رنگ آمیزی شد.
یافته های پژوهش: در هفته چهارم و هشتم پس از تولد قطر لوله های منی ساز، تعداد سلول های زایا و ضخامت اپی تلیوم منی ساز در گروه آفلاتوکسین در مقایسه با گروه های شاهد و کنترل کاهش نشان داد که این کاهش معنی دار نبود. در گروه های دریافت کننده کورکومین شاخص های مورد مطالعه در مقایسه با گروه کنترل و دریافت کننده آفلاتوکسین افزایش معنی داری نشان داد.
بحث و نتیجه گیری: نتایج به دست آمده در این مطالعه نشان داد که کورکومین میتواند با آثار سوء ناشی از آفلاتوکسین B۱ مقابله نماید.
Keywords:
Aflatoxin B۱ , Curcumin , Testis , Histology , Morphometry , آفلاتوکسین B۱ , کورکومین , بیضه , بافت شناسی , مورفومتری
Authors
محمد نیکوسیرجهرمی
Dept of Basic Sciences, Faculty of Veterinary, Shahid Chamran University, Ahvaz, Iran
رضا رنجبر
Dept of Basic Sciences, Faculty of Veterinary, Shahid Chamran University, Ahvaz, Iran
محمود خاکسار مهابادی
Dept of Basic Sciences, Faculty of Veterinary, Shahid Chamran University, Ahvaz, Iran
حسن مروتی
Dept of Basic Sciences, Faculty of Veterinary, Tehran University, Tehran, Iran
حسین نجف زاده ورزی
Dept of Basic Sciences, Faculty of Veterinary, Shahid Chamran University, Ahvaz, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :