رابطه پروفایل لیپیدی سرم خون با شاخصهای آناتومیک و هیستومورفومتریک بیضه در موش صحرایی
Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 312
This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SHIMU-24-3_007
تاریخ نمایه سازی: 5 آذر 1400
Abstract:
مقدمه: ترکیبات لیپیدی به کار رفته در ساختار اسپرماتوزوئید نقش مهمی در عملکرد آن دارد. هم چنین شواهدی مبنی بر تاثیر مستقیم نوع لیپید موجود در خوراک بر روی روند اسپرماتوژنز، کیفیت اسپرماتوزوئید و میزان تحرک آن در دسترس است. اما از آن جایی که در مورد ارتباط بین مقادیر لیپیدهای سرمی با ساختار و عملکردهای آندوکرینی و اگزوکرینی بیضه تحقیقات اندکی در دسترس است، تحقیق حاضر انجام شد.
مواد و روش ها: مطالعه حاضر بر روی ۶۰ سر موش صحرایی نر بالغ سالم انجام شد. برای اندازه گیری غلظت سرمی تستوسترون(شاخص آندوکرینی بیضه)، کلسترول تام، تری گلیسرید تام، لیپوپروتئین VLDL-c، لیپوپروتئین LDL-cو لیپوپروتئین HDL-c؛ پس از آسان کشی حیوانات نمونه خون از طریق پونکسیون قلب اخذ شد. کلسترول و تری گلیسرید تام به روش آنزیمی، لیپوپروتئین ها به روش رسوب دهی و میزان تستوسترون به روش رادیوایمونواسی اندازه گیری شد. اندیس های تشریحی شامل وزن، محیط اسکروتوم، طول و عرض بیضه اندازه گیری شد. جهت بررسی هیستومورفومتریک سلول های جنسی (شاخص اگزوکرینی بیضه)، مقاطع پارافینی ۵ میکرونی تهیه و با روش هماتوکسیلین-ائوزین رنگ آمیزی شد. داده ها با استفاده از آزمون همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی چندگانه مورد تجزیه و تحلیلی آماری قرار گرفتند.
یافته های پژوهش: نتایج این مطالعه نشان داد که میزان سرمی HDL-c با قطر سلول های لیدیگ بیضه(r=۰.۳۸; P<۰.۰۵)، قطر لوله های اسپرم ساز(r=۰.۶۹; P<۰.۰۱)، وزن بیضه(r=۰.۸۵; P<۰.۰۰۱)، محیط اسکروتوم(r=۰.۳۸; P<۰.۰۵) و هم چنین مقادیر تستوسترون(r=۰.۸۵; P<۰.۰۰۱) همبستگی مثبت دارد. مقادیر سرمی تری گلیسرید با قطر سلول های لیدیگ بیضه(r= -۰.۸۲; P<۰.۰۰۱) و میزان ارتفاع اپیتلیوم زایای بیضه(r= -۰.۷۹; P<۰.۰۰۱) همبستگی منفی داشت. مقادیر سرمی VLDL-c با قطر سلول های لیدیگ بیضه(r= -۰.۷۳; P<۰.۰۱) و میزان ارتفاع اپیتلیوم زایای بیضه(r= -۰.۸۱; P<۰.۰۰۱) همبستگی منفی داشت. هم چنین مقادیر سرمی تری گلیسرید با وزن بیضه(r=۰.۸۱; P<۰.۰۰۱) همبستگی مثبت نشان داد.
بحث و نتیجه گیری: بر اساس نتایج این مطالعه می توان نتیجه گرفت که لیپوپروتئین HDL-c با شاخص های آناتومیک و هیستومورفومتریک بیضه رابطه مثبت دارد، اما تری گلیسرید تام و لیپوپروتئین VLDL-c با عملکردهای آندوکرینی و اگزوکرینی بیضه ارتباط منفی دارند.
Keywords:
Authors
علی لوئی منفرد
Dept of Basic Sciences, Faculty of Para-Veterinary Medicine, Ilam University, Ilam, Iran
عارف نورائی
Dept of Histology, Faculty of Veterinary Medicine, Urmia University, Urmia, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :