CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی شرایط هیدرولیکی رودخانه در صورت وجود یا عدم وجود سازه های موجود با استفاده از مدل HEC-RAS (مطالعه مورد ی رودخانه تجن)

عنوان مقاله: بررسی شرایط هیدرولیکی رودخانه در صورت وجود یا عدم وجود سازه های موجود با استفاده از مدل HEC-RAS (مطالعه مورد ی رودخانه تجن)
شناسه ملی مقاله: IHC20_057
منتشر شده در بیستمین کنفرانس هیدرولیک ایران در سال 1400
مشخصات نویسندگان مقاله:

مطهره عقیلی - کارشناس ارشد مهندسی آب، سازه های آبی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
علیرضا عمادی - دانشیار مهندسی آب، سازه های آبی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
رامین فضل اولی - دانشیار مهندسی آب، سازه های آبی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

خلاصه مقاله:
پیش بینی رفتار هیدرو لیکی رودخانه براثر اقداماتی مانند محدودسازی مقطع رودخانه، احداث سازه های متقاطع، ساماندهی موضعی رودخانه و ... دربرابر وقوع سیلاب جهت کاهش خسارات وارده به اراضی کشاورزی و شهرها دارا ی اهمیت ویژه ای می باشد. در این تحقیق به شبیه سازی و ارزیابیشرایط هیدرولیکی حاکم بر رودخانه در صورت وجود یا عدم وجود سازه ها با استفاده از مدل ریاضی HEC-RAS پرداخته شد. بررسیپارامترهای جریان در صورت وجود و عدم وجود سازه ها بر سیلاب های با دوره بازگشت های مختلف و دبی مشاهده شده در فروردین ۹۸ نشان داد،پل های تنگه لته، راه آهن و کابلی در مسیر رودخانه تاثیر کاهشی کمی بر رو ی تراز سطح آب در بالادست خود دارند. سد لاستیکی سبب بالا آمدنسطح تراز نرمال آب و افزایش عمق جریان در مقطع بالادست خود شده و تراز سطح آب در بالادست پل تجن نیز به دلیل وجود پایه های متعدد وعریض پل افزایش یافته است. ساخت پل های تنگه لته، راه آهن، کابلی موجب کاهش عرض و سطح مقطع جریان گردیده و از این رو سرعتجریان و بالتبع عدد فرود آنها افزایش یافته است. احداث پل تجن سبب شده سطح مقطع جریان، سرعت و عدد فرود کاهش یابد. سرعت و عددفرود جریان قبل از بند لاستیکی کم بوده و در صورت حذف سازه افزایش می یابد.

کلمات کلیدی:
رفتار هیدرولیکی رودخانه، رودخانه تجن، سازه های هیدرولیکی، HEC-RAS

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1322712/