CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی موسیقی تعزیه با تکیه بر معیارهای سامان یافتگی و سازمان یافتگی اصوات انسانی (نمونه مطالعاتی مجالس تعزیه قودجان خوانسار)

عنوان مقاله: بررسی موسیقی تعزیه با تکیه بر معیارهای سامان یافتگی و سازمان یافتگی اصوات انسانی (نمونه مطالعاتی مجالس تعزیه قودجان خوانسار)
شناسه ملی مقاله: JR_CHIST-12-45_002
منتشر شده در در سال 1399
مشخصات نویسندگان مقاله:

مسعود عباسی - University of Art
حسین میثمی - University of Ar

خلاصه مقاله:
ساختار آیینی تعزیه، ایجاب می­کند که در فرایند مطالعه موسیقی آن علاوه­بر توجه به بنیان­های نظری موسیقی ایرانی، به مجموعه رفتارهای انسانی و تعاملات دیگرعناصر فرهنگی این آیین، به­عنوان بینش ناظر بر خلق و بروز رویدادهای صوتی نیز توجه شود. در مطالعات انجام­شده در این زمینه، به­دلیل فقدان رویکرد نظری فوق، تشریح کاملی از محتوای موسیقایی تعزیه ارائه نشده است. این تحقیق با مطالعه فرهنگی موسیقی تعزیه درپی شناخت و دسته­بندی انواع رویدادهای صوتی است که درمجموع محتوای موسیقایی این آیین را شکل می­دهند. داده­های این پژوهش براساس پژوهش میدانی و استفاده از منابع کتابخانه­ای گردآوری شده­اند. این تحقیق بنیادی و کیفی است و به روش توصیف و تحلیل محتوا انجام شده است. براساس یافته­های این پژوهش محتوای موسیقایی تعزیه به دو گروه رویدادهای صوتی کلامی و رویدادهای صوتی غیرکلامی تقسیم می­شود. رویدادهای صوتی یادشده، براساس حضور معیارهای سامان­یافتگی و سازمان­یافتگی اصوات در ساختار آنها، از یکدیگر متمایز می­شوند.

کلمات کلیدی:
Keywords: Ta‘zieh Music, Qūdĵān, Verbal and Non-verbal Sonic Events, Systematized Sounds, Organized Sounds., واژه­های کلیدی: موسیقی تعزیه, قودجان, رویدادهای صوتی کلامی و غیر کلامی, اصوات سامان­یافته, اصوات سازمان یافته

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1323636/