بررسی تاثیر آموزش انواع روشهای پیشگیری از بارداری برآگاهی و نگرش زنان مراجعه کننده به درمانگاه های زنان دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران سال ۱۳۹۹

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 232

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

HWCONF07_021

تاریخ نمایه سازی: 10 آذر 1400

Abstract:

مقدمه: امروزه کنترل ارادی باروری اهمیت زیادی دارد و کنترل موالید به عنوان یک سیاست اجتماعی برای بهبود خانواده و جامعهمورد استفاده قرار گرفته است. اکنون در کشور ما نیز هر ساعت ۲۵۰ نفر به جمعیت افزوده می شود و مطالعه حاضر با هدف تعیینتآثیر آموزش انواع روشهای پیشگیری از بارداری بر آگاهی و نگرش زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی می باشد.روش کار: این مطالعه مداخله ای و از نوع نیمه تجربی می باشد که بر روی ۱۰۰ نفر از زنان در سن باروری مراجعه کننده به مراکزبهداشتی درمانی انجام گرفت. روش نمونه گیری، تصادفی ساده بود و روش جمع آوری داده ها، پرسشنامه قبل و بعد از آموز ش در۲ بیمارستان بوعلی و امیرالمومنین انجام شد. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و آزمون تی زوجی در سطح معنی داری p<۰.۰۵تجزیه و تحلیل شدند.نتایج: میانگین نمره آگاهی انواع روشهای پیشگیری از بارداری از ۵۶ / ۴ ± ۵۲ / ۱۰ قبل از آموزش به طور معناداری به ۷۴ / ۳ ± ۵۶ / ۱۵بعد از آموزش (۰۰۰۱ / ۰ = p) و میانگین نمره نگرش از ۶۳ / ۲ ± ۰۷ / ۸ قبل از آموزش به طور معنی داری به ۸۷ / ۲ ± ۶۶ / ۹ بعد ازآموزش (۰۰۰۱ / ۰ = p) افزایش یافت.نتیجه گیری : نتایج نشان داد که آموزش انواع روشهای پیشگیری از بارداری بر میزان آگاهی و نگرش زنان موثر است . با توجه بهنتایج این مطالعه توصیه می شود که آگاهی های لازم از طریق برنامه های آموزشی منظم در اختیار زنان در سنین باروری قرارداده شود.پیام برای سیاستگذاران: تلاش سیاستگذاران بایستی برا آن باشد که با توجه به تمامی ابعاد سلامت زنان در طی دوره های مختلفزندگی و تاثیر شرایط اجتماعی، اقتصادی و منزلت زن در جامعه، با تمرکز بر نظام سلامت کشور، با رویکردی کل نگر و جامع،همکاری و تعامل بین بخشی در جهت بهبود سیاست گذاری و برنامه ریزی بخش سلامت و سایر بخش های اجتماعی اقدام نماید.

Authors

زهرا عباسی

دانشجوی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، دانشکده پزشکی، کاشان، ایران