بررسی ارتباط شاخص توده بدنی مادر با عوارض مادری و نوزادی در زنان مراجعه کننده به بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران در سال ۱۳۹۹

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 268

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

HWCONF07_022

تاریخ نمایه سازی: 10 آذر 1400

Abstract:

مقدمه: توجه به بهداشت مادران باردار در خلال حاملگی، یکی از اساسی ترین و مطمئن ترین راه های حفظ سلامت مادر و جنیناست زیرا با اعمال روش های بهداشتی و مراقبت های لازم می توان روند طبیعی بارداری و رشد مطلوب جنین را در نظر داشت وعوارض احتمالی را به موقع کشف و از امکان وقوع خطر و یا پیشرفت آن جلوگیری کرد. یکی از مهمترین عوامل خطرزا در دورا نبارداری داشتن شاخص توده بدنی بالاتر از ۲۵ و کمتر از ۵ / ۱۸ در اولین ویزیت بارداری است.روش کار: این مطالعه به صورت توصیفی همبستگی و مبتنی بر داده های موجود، بر روی ۱۴۰ نفر از زنان ۲۰ تا ۳۰ ساله در استانزنجان انجام شده است. گردآوری داده ها بر اساس اطلاعات موجود در پرونده های مرکز بهداشتی درمانی بود. عوارض بارداری وزایمان، بر اساس شاخص توده بدنی قبل از بارداری مورد بررسی قرار گرفت. در این مطالعه از آزمون های t مستقل و همبستگیپیرسون با سطح معنی داری p<۰.۰۵ استفاده شده است.نتایج: نتایج به دست آمده نشان داد، بین شاخص توده بدنی و برخی عوارض مادری از جمله پر فشاری خون، دیابت ، تهوع شدید وزایمان سزارین ارتباط معنادار وجود دارد (۰۵ / ۰< p). همچنین بین شاخص توده بدنی و برخی عوارض نوزادی از جمله زردی نوزادی،وزن، قد و دور سر نوزاد ارتباط معنادار وجود دارد (۰۵ / ۰< p).نتیجه گیری: یافته ها نشان داد که شاخص توده بدنی مادر قبل از بارداری، تاثیر معناداری برسلامت مادر هنگام بارداری، زایمان،پس از زایمان وسلامت نوزاد دارد. غیر طبیعی بودن شاخص توده بدنی مادر قبل از بارداری با افزایش میزان ایجاد عوارض بارداری وزایمان همراه است و فرضیه های تحقیق مورد تایید قرار گرفت.پیام برای سیاستگذاران: برنامه راهبردی سیاستگذاران باید در حمایت از اهمیت سلامت زنان که شامل رفاه جسمی، روانی،عاطفی، اجتماعی و معنوی زنان بوده و تحت تاثیر شرایط بیولوژیکی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی زندگی آنان می باشد، تدوینشود. این برنامه چارچوبی برای فعالیتهای گروه در پاسخ به چالش ها و نیازهای سلامت زنان به عنوان نیمی از جمعیت کشور در زمانحال و آینده است.

Authors

زهرا عباسی

دانشجوی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، دانشکده پزشکی، کاشان، ایران