بررسی اثر محلول پاشی منابع سلنیوم و مراحل مختلف گلدهی بر خصوصیات مورفولوژیک گل گاوزبان ایرانی (Echium amoenum Fisch. & Mey)

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 191

This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JPBI-16-1_002

تاریخ نمایه سازی: 13 آذر 1400

Abstract:

حقیق حاضر جهت ارزیابی اثر محلول پاشی سلنات سدیم و سلنیت سدیم و مراحل مختلف گلدهی بر شاخص های رشدی گل گاوزبان ایرانی (Echium amoenum Fisch. & Mey) به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کاملا تصادفی در سه تکرار در سال ۱۳۹۷در شمال ایران اجرا گردید. تیمارها شامل محلول پاشی برگی سلنات سدیم و سلنیت سدیم هر کدام با چهار سطح (۲، ۴، ۸ و ۱۶ میلی گرم در لیتر) بود. همچنین گیاه بدون محلول پاشی به عنوان تیمار شاهد در نظر گرفته شد. محلول پاشی در چهار مرحله، دو برگ حقیقی، ده برگ حقیقی، دو هفته پیش از گل دهی و یک هفته پیش از گل دهی انجام شد و صفات وزن تر و خشک اندام هوایی، گل و ریشه، ارتفاع بوته، تعداد برگ، گل و ساقه گل دهنده در بوته و طول بلندترین ریشه در مراحل مختلف برداشت گل (آغاز گلدهی، اواسط گلدهی و پایان گلدهی) مورد ارزیابی قرارگرفت. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد، اثر منابع سلنیوم و مراحل گلدهی به طور معنی داری شاخص های رشدی گل گاوزبان ایرانی را تحت تاثیر قرارداد. به طوریکه بیشترین وزن تر و خشک اندام هوایی، ارتفاع بوته، تعداد برگ و ساقه گل دهنده، در اواخر گلدهی و در تیمار ۴ میلی گرم در لیتر سلنات سدیم و بیشترین وزن تر گل، وزن خشک گل و تعداد گل در اواسط گلدهی و در تیمار ۴ میلی گرم در لیتر سلنات سدیم بدست آمد، همچنین بیشترین وزن تر و خشک ریشه و طول بلندترین ریشه در اواخر گلدهی و در تیمار ۸ میلی گرم در لیتر سلنات سدیم حاصل شد. بطورکلی نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که غلظت ۴ میلی گرم در لیتر سلنات سدیم بطور معنی داری خصوصیات مورفولوژیک گیاه را افزایش داد در حالی که غلظت بالاتر آن تاثیر منفی بر شاخص های رشدی گل گاو زبان ایرانی داشت.

Authors

مظاهر حسین زاده رستم کلایی

دانشجوی دکتری، گروه علوم باغبانی، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علی آباد کتول، گلستان، ایران

وحید عبدوسی

استادیار، گروه علوم باغی و زراعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران

الهام دانائی

استادیار، گروه علوم باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار، گرمسار، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :