CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی اثرات غلظت های مختلف اسیدجیبرلیک و بنزیل آدنین بر صفات رشدی و رنگیزه های گیاه آپارتمانی اسپاتی فیلوم (Spathiphyllum wallisii)

عنوان مقاله: بررسی اثرات غلظت های مختلف اسیدجیبرلیک و بنزیل آدنین بر صفات رشدی و رنگیزه های گیاه آپارتمانی اسپاتی فیلوم (Spathiphyllum wallisii)
شناسه ملی مقاله: JR_JPBI-13-3_001
منتشر شده در در سال 1397
مشخصات نویسندگان مقاله:

علی صالحی ساردویی - گروه آموزشی علوم باغبانی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی گرکان
هاجر معتمدی شارک - کارشناسی ارشد، گروه علوم باغبانی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران،
مژگان شهدادنژاد - کارشناسی ارشد، گروه علوم باغبانی، موسسه آموزش عالی سنا، ساری، ایران

خلاصه مقاله:
در شرایط گلخانه­ای تاثیر دو هورمون بنزیل آدنین و اسیدجیبرلیک بر گیاه برگ زینتی اسپاتی فیلوم مورد بررسی قرارگرفت. بنزیل آدنین در سطوح (صفر، ۱۰۰، ۲۰۰، ۴۰۰ میلی گرم در لیتر) و اسیدجیبرلیک در سطوح (صفر، ۱۰۰ و ۲۰۰ میلی گرم در لیتر) توسط محلول پاشی برگی در طی سه مرحله با فواصل زمانی هر ۱۵ روز یکبار صورت گرفت. این آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی و با چهار تکرار انجام گردید. نتایج نشان داد که بیشترین تعداد برگ تولیدی در گیاه در تیمارهای ۴۰۰ میلی گرم در لیتر بنزیل آدنین و ۱۰۰ میلی گرم در لیتر اسیدجیبرلیک به ترتیب با میانگین ۳۳/۱۱ و ۱۱ بود که از لحاظ آماری اختلاف معنی داری را نشان ندادند. با افزایش غلظت تنظیم کننده­های رشد بنزیل آدنین و اسیدجیبرلیک سطح برگ، شاخص کلروفیل، طول دمبرگ، کلروفیل a به طور معنی داری نیز افزایش از خود نشان داد. اثر هورمون های بنزیل آدنین و اسیدجیبرلیک بر رنگدانه های فتوسنتزی موثر بود. بالاترین مقدار کلروفیل a، b و کل در سطح ۴۰۰ میلی گرم در لیتر بنزیل آدنین به همراه ۱۰۰ میلی گرم در لیتر اسیدجیبرلیک با میانگین ۴۸/۱۸، ۷۴/۱۰ و ۷۳/۲۸ میکرو گرم در میلی لیتر بود. بالاترین مقدار کارتنوئید در تیمار ۱۰۰ میلی گرم در لیتر اسیدجیبرلیک با میانگین ۳۱/۵ میکروگرم در میلی لیتر حاصل شد.  

کلمات کلیدی:
تنظیم کننده های رشد, محلول پاشی, خصوصیات رشدی, فیزیولوژیکی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1327442/