CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ارزیابی شرایط اقلیم گردشگری شهرشیراز با استفاده از شاخصهای دمای معادل فیزیولوژی ( PET ) و متوسط نظرسنجی پیش بینی شده ( PMV)

عنوان مقاله: ارزیابی شرایط اقلیم گردشگری شهرشیراز با استفاده از شاخصهای دمای معادل فیزیولوژی ( PET ) و متوسط نظرسنجی پیش بینی شده ( PMV)
شناسه ملی مقاله: JR_JOPG-7-26_001
منتشر شده در در سال 1393
مشخصات نویسندگان مقاله:

عباسعلی آروین - استادیار، گروه جغرافیا، دانشگاه پیام نور اصفهان
کبری شجاعی زاده - کارشناسی ارشد اقلیم شناسی، دانشگاه پیام نور اصفهان

خلاصه مقاله:
آب و هوا به عنوان یکی از عوامل محیط طبیعی نقش مهمی را در فعالیتهای انسان به ویژهگردشگری ایفا میکند. در این پژوهش به منظور ارزیابی شرایط اقلیم گردشگری شهر شیراز- از دادههای هواشناسی ایستگاه سینوپتیک شیراز در یک دوره آماری ۶۱ ساله ) ۵۰۰۲۶۹۹۰ ( استفاده شده است. روش مورد استفاده برای ارزیابی شرایط اقلیم آسایشی، شاخصدمای معادل فیزیولوژیک و متوسط نظرسنجی پیش بینی شده میباشد. نتایج این پژوهشنشان میدهد که بالاترین شرایط اقلیمی برای گذران اوقات فراغت و فعالیتهای گردشگری در این شهر به صورت دو دوره مجزا در اواسط فصل بهار)ماه می( و ابتدای فصل پاییز )ماه اکتبر(واقع شده است. تداوم تنش گرمایی متوسط از ماه ژوئن تا اوت و تنش سرمایی با در جههای مختلف از ماه نوامبر تا پایان فصل زمستان عاملی برای محدودیت گردشگری طی این ماهها میباشد. سایر ماهها با شرایط حرارتی کمی گرم و کمی خنک از نظر دمایی و رطوبتی شرایط نسبتا" مناسبی برای گردشگری دارا هستند. بنابراین در شهر شیراز حدود ۲ ماه از سال برای گردشگری و بازدید شرایط مطلوبی برقرار میباشد.

کلمات کلیدی:
اقلیم آسایشی, شاخص PET, شاخص PMV, گردشگری, شهر شیراز

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1328552/