اظهارنظر کارشناسی درباره: «لایحه آیین نامه موسسه های به رسمیت شناخته شده (آر-ا) در زمینه ارائه خدمات صدور گواهینامه های قانونی فنی و ایمنی دریایی الحاقی به کنوانسیون بین المللی ایمنی جان اشخاص در دریا (سولاس)»

نوع محتوی: گزارش
Language: Persian
Document ID: R-1331741
Publish: 7 December 2021
دسته بندی علمی:
View: 135
Pages: 4
Publish Year: 1400

متن کامل این Report منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Report (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Report:

Abstract:

لایحه آیین نامه موسسه های به رسمیت شناخته شده (آر-ا) در زمینه ارائه خدمات صدور گواهینامه های قانونی فنی و ایمنی دریایی الحاقی به کنوانسیون بین المللی ایمنی جان اشخاص در دریا (سولاس) را که در قالب یک مقدمه و ماده واحده بنا به پیشنهاد وزارت خارجه و وزارت راه و شهرسازی در جلسه مورخ ۶/۷/۱۳۹۹ هیئت وزیران به تصویب رسیده است، برای طی تشریفات قانونی تقدیم مجلس شورای اسلامی شده است. . آیین نامه موسسه های به رسمیت شناخته شده برای کشور صاحب پرچم معیاری برای دستیابی به اجرای سازگار و هماهنگ جهانی الزامات تعیین شده در سند سازمان بین المللی دریانوردی به منظور ارزیابی و اختیارات موسسه های به رسمیت شناخته شده فراهم می کند و می تواند به نظارت یکپارچه بر این موسسه ها به روش موثر و کارا کمک کند. در عین حال، مسئولیت موسسه های تفویض اختیار شده را برای کشور صاحب پرچم و در همه محدوده اختیارات، شفاف سازی می کند. الزام آور شدن این آیین نامه به موجب فصل یازدهم کنوانسیون سولاس است که جمهوری اسلامی ایران در قانون مصوب ۲۷/۰۲/۱۳۷۳ به آن پیوسته است. ۲. آیین نامه موسسه های به رسمیت شناخته شده، برمبنای فصل ۱۱ کنوانسیون سولاس مطرح شده است و لایحه پیشنهادی حاضر نیز با هدف تصویب آن تدوین و ارائه شده است. البته زمان تعیین شده برای طی مراحل قانونی آن سپری شده است و آیین نامه مذکور عملا برای دولت جمهوری اسلامی ایران لازم الاجراست. ۳. به رغم سپری شدن مهلت تعیین شده و با توجه به اینکه باید فرایند تصویب اصلاحات به صورت قانونی طی شود، این لایحه به مجلس شورای اسلامی تقدیم شده است. ۴. پس از بررسی های انجام شده، لایحه ارائه شده مغایر با منافع ملی تشخیص داده نشده است ولی ملاحظاتی درخصوص آن وجود دارد که در گزارش اشاره شد. از این رو، با اضافه شدن دو تبصره ذیل، با لحاظ ملاحظات ذکر شده در این گزارش، تصویب آن را در چارچوب منافع ملی پیشنهاد می شود. تبصره «۱» در اجرای این موافقتنامه و اصلاحات بعدی آن رعایت اصول هفتاد و هفتم (۷۷)، یکصد و بیست و پنجم (۱۲۵) و یکصدو سی و نهم (۱۳۹) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران الزامی است. تبصره «۲» سازمان بنادر و دریانوردی موظف است در چارچوب طرح یا برنامه نظارتی مشخص، گزارش های ممیزی انجام شده توسط سازمان بین المللی دریانوردی، سازمان بنادر و دریانوردی و نیز نهادهای مستقل معتبر، از موسسه های فعال در این زمینه را به صورت منظم و در بازه های ۶ ماهه به کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی ارائه کند.

Authors

مصطفی محمدی رمضانی

اظهارنظر کننده

محمد صالح عطار

اظهارنظر کننده

علیرضا رهایی

ناظر علمی

رضا گلشن خواص

مدیر مطالعه