بررسی خواص ضد باکتریایی نانو کامپوزیت سنتزی روی کرومیت-روی آلومینات (ZnCr۲O۴-ZnAl۲O۴) علیه باکتری های اشرشیا کلی و سودوموناس آئروژینوزا

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 230

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JVR-76-3_003

تاریخ نمایه سازی: 17 آذر 1400

Abstract:

زمینه مطالعه: امروزه مبارزه با باکتری های عامل بیماری های غذازاد در بسته بندی محصولات دریایی بسیار مهم است. لذا یافتن ترکیبات جدید با خواص ضد باکتری اهمیت دارد.هدف: در مطالعه حاضر خواص ضد باکتریایی نانو کامپوزیت سنتزی روی کرومیت-روی آلومینات (ZnCr۲O۴-ZnAl۲O۴) علیه باکتری های  اشرشیا کولی و سودوموناس آئروژینوزا بررسی شد.روش‎کار: پس از سنتز نانو کامپوزیت روی کرومیت-روی آلومینات فعالیت ضد باکتری به روش انتشار دیسک و حداقل غلظت مهارکنندگی از رشد باکتری ها (MIC) و حداقل غلظت کشندگی باکتری ها (MBC) به روش رقت سازی متوالی مورد ارزیابی قرار گرفت.نتایج: قطر هاله عدم رشد باکتریایی نشان از حساسیت بیشتر سودوموناس آئروژینوزا (۲/۱±۶/۱۸ میلی­متر) نسبت به  اشرشیا کولی (۴/۱±۷/۱۲ میلی­متر) داشت. اختلاف معنی داری بین آنتی بیوتیک جنتامایسین و نانو کامپوزیت سنتزی علیه سودوموناس آئروژینوزا مشاهده نشد (۰۵/۰P<). کمترین میزان MIC و MBC مربوط به باکتری سودوموناس آئروژینوزا (۶۶/۱ میلی گرم بر میلی لیتر) و بیشترین مقدار MIC مربوط به باکتری  اشرشیا کولی (۵ میلی گرم بر میلی لیتر) بود.نتیجه­گیری نهایی: در مطالعه حاضر دلیل اثرات نانو ذرات بر روی باکتری های گرم منفی با وجود مقاومت دیواره ای را می توان به کوچک بودن قطر یون ها و در نتیجه نفوذپذیری بیشتر این نانو ذرات نسبت داد. بر اساس نتایج، نانو کامپوزیت روی کرومیت-روی آلومینات کارایی بسیار خوبی علیه باکتری های گرم منفی به خصوص باکتری مقاوم سودوموناس آئروژینوزا نشان داد و می تواند برای مطالعات بعدی در مواد بسته بندی محصولات شیلاتی به کار رود.

Authors

علی طاهری

گروه شیلات، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، چابهار، ایران

مرتضی ضیاءالدینی

گروه شیمی دریا، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، چابهار، ایران

معصومه گهرام زئی

گروه شیلات، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، چابهار، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • ReferencesAhmad, A., Ullah, S., Ahmad, W., Yuan, Q., Taj, R., ...
  • Choi, O., Deng, K.K., Kim, N.J., Ross, L. Jr., Surampalli, ...
  • Guo, B.L., Han, P., Guo, L.C., Cao, Y.Q., Li, A.D., ...
  • Kumar, A., Jakhmola, A. (۲۰۰۷). RNA-mediated fluorescent Q-Pb nanoparticles. Langmuir, ...
  • Nakai, S.A. Siebert, K.J. (۲۰۰۴). Organic acid inhibition models for ...
  • نمایش کامل مراجع