اثربخشی روان درمانگری اسلامی مبتنی بر کیفیت زندگی بر افسردگی و کیفیت زندگی دانشجویان (دختر و پسر) افسرده دانشگاه پیام نور استان چهارمحال و بختیاری

Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 246

This Paper With 16 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_TBS-15-1_020

تاریخ نمایه سازی: 17 آذر 1400

Abstract:

چکیده مقدمه: یکی از اولویت های نظام سلامت توجه به بهداشت روان است. از طرفی در سالیان اخیر، پرداختن به مذهب و معنویت به عنوان یکی از مولفه های اساسی رویکردهای درمانی و آموزشی، مورد تاکید قرار گرفته است. این پژوهش با هدف بررسی اثربخشی روان درمانگری مبتنی بر کیفیت زندگی با جهت گیری اسلامی، بر افسردگی و کیفیت زندگی دانشجویان دانشگاه پیام نور استان چهارمحال و بختیاری انجام شده است. روش بررسی: پژوهش حاضر، در قالب یک طرح نیمه آزمایشی انجام شده است. برای این کار، پس از انجام مصاحبه تشخیصی ۴۰ نفر از دانشجویان افسرده مراجعه کننده به هسته های مشاوره دانشگاه در سال تحصیلی ۹۳-۹۴ انتخاب و بعد از اخذ رضایت آنان جهت شرکت در پژوهش، به روش جایگزینی تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل گمارده شدند. جهت سنجش متغیرها، از پرسشنامه های افسردگی بک و پرسشنامه کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی استفاده شد. هر دو گروه در پیش آزمون شرکت نمودند و سپس گروه آزمایش در ۱۰ جلسه و هر جلسه به طور متوسط ۹۰ دقیقه به صورت گروهی، مداخله درمانی را دریافت نمودند. برای تحلیل یافته ها از روش تحلیل کواریانس و نرم افزار SPSS-۱۸ استفاده شده است. یافته ها: نتایج نشان داد روان درمانگری اسلامی مبتنی بر کیفیت زندگی کاهش معنادار افسردگی(۷۳/۰= ۲η ،۰۰۱/۰>p، ۳/۹۶= (۱،۳۳) f) و افزایش کیفیت زندگی(۵۲/۰= ۲η ،۰۰۱/۰>P، ۷۷/۳۵= (۱،۳۴) f)  را در گروه آزمایش به همراه داشته است. نتیجه گیری: پرداختن به بعد مذهب به عنوان یکی از مهمترین مولفه های تشکیل دهنده فرهنگ، و افزودن این بعد به مداخلات روانشناختی، با نگاهی کل گرایانه و یکپارچه نسبت به انسان می تواند به اثربخشی مداخلات کمک کند.

Authors

محمدیاسین سیفی گندمانی

Payam-e- nour University, Borujen,Iran

مسعود جان بزرگی

Institue, Qom, Iran

احمد علیپور

Payam-e- nour University, Tehran-Iran.

مهناز علی اکبری دهکردی

Payam-e- nour University, Tehran-Iran.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Religion ۲۰۱۲; ۴(۳): ۳۱-۴۸. [Persian]۱۷- Hadi M, Janbozorgi M. Effectiveness ...
  • Mohr S, Brandt P, Borras L, Gillie RC, Huguelet P. ...
  • Randal P, Simpson F, Laidlaw T. Can Recovery-Focused Multimodal Psychotherapy ...
  • Ballew SH, Hannum MS, Gaines MJ, Marx KA, Parrish JM. ...
  • Kaviani H, Mousavi A, Mohit A. Interview and psychological tests. ...
  • Goodarzi MA. Reliability and validity of Beck Hopelessness Scale in ...
  • Carone DA, Barone DF. A social cognitive perspective on religious ...
  • Eid M, Larson RJ. The Science Of Subjective Well-Being. New ...
  • Lejuez CW, Hopko R. Ten year revision of the brief ...
  • نمایش کامل مراجع