CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

مکان گزینی ایستگاه های دوچرخه سواری با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی با رویکرد گسترش حمل ونقل پایدار(نمونه مورد مطالعه منطقه ۶ شهرداری شیراز)

عنوان مقاله: مکان گزینی ایستگاه های دوچرخه سواری با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی با رویکرد گسترش حمل ونقل پایدار(نمونه مورد مطالعه منطقه ۶ شهرداری شیراز)
شناسه ملی مقاله: SMARTCITYC02_129
منتشر شده در دومین همایش بین المللی شهر هوشمند، چالش ها و راهبردها در سال 1400
مشخصات نویسندگان مقاله:

حسین رزمجوئی - دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری ، دانشگاه غیرانتفاعی آپادانا ، شیراز، ایران
نسترن عبدالملکی - استاد یار گروه شهرسازی دانشگاه غیرانتفاعی آپادانا ، شیراز، ایران
حمیدرضا دانش پور - استاد یار گروه شهرسازی دانشگاه غیرانتفاعی آپادانا ، شیراز، ایران

خلاصه مقاله:
شهر شیراز با توجه به چشم انداز خود، شهری سبز و سلامت محور است اما متاسفانه هنوز اقدام مناسبی در جهت گسترش و توسعه سیستم دوچرخه سواری و ترویج آنکه یکی از مهم ترین شاخصه های حمل و نقل پایدار است رخ نداده است ، هدف این پژوهش مکان گزینی ایستگاه های دوچرخه سواری با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی با رویکرد گسترش حمل ونقل پایدار(نمونه مورد مطالعه منطقه ۶ شهرداری شیراز) می باشد. پژوهش حاضر بر اساس هدف، کاربردی و بر اساس ماهیت و روش تحقیق، توصیفی- تحلیلی است. جمع آوری اطلاعات و داده ها به دو صورت اسنادی و پیمایشی (پرسشنامه) انجام گرفت. در این قسمت جهت گردآوری اطلاعات درزمینه ی تدوین مبانی نظری و ادبیات تحقیق، از منابع کتابخانه ای شامل کتب، مقالات، رساله، پایان نامه مرتبط با حوزه مکانیابی استفادهشده است. در این قسمت داده ها و اطلاعات موردنیاز از طریق پرسشنامه های مربوطه بر اساس محاسبه ی فرمول کوکران ۱۵۰ نفر از بین شهروندان مورد پرسش قرار گرفت درنهایت جهت تجزیه وتحلیل و نمایش نقشه ها از نرم افزار ARC GIS استفاده شد و همچنین برای سنجش شاخص های تحقیق از آزمون تحلیل عاملی تاییدی و نرم افزار SPSS استفاده شده است . نتایج تحقیق نشان می دهد بر اساس جدول ضرایب همبستگی در آزمون تحلیل عاملی چون کمتر از ۰/۰۰۵ است. دستیابی به دو عامل ،منطقه ای با مسیر دوچرخه سواری و منطقه ای با حمل ونقل عمومی با امتیاز ۰/۰۱۹۴/۴۷۰ نشان -دهنده این است که شدت همبستگی متوسط و جهت رابطه مثبت است. یعنی هر چه نورپردازی مناسب در شب در منطقه ی شش بهبود یابد، زمینه ی دستیابی به دو عامل یادشده نیز افزایش پیدا خواهد کرد

کلمات کلیدی:
مکان گزینی ایستگاه دوچرخه سواری، حمل ونقل پایدار ، منطقه شش شیراز

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1346066/