تصمیم گیری پرخطر افراد اضطرابی برای خود و دیگری: مطالعه ای مبتنی بر پتانسیل فراخوانده

Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 217

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_ICSS-17-3_003

تاریخ نمایه سازی: 24 آذر 1400

Abstract:

هدف: مطالعات قبلی نشان داده اند که افراد اضطرابی در واکنش به بازخورد منفی، دامنه ی کوتاه تری از موج منفی مربوط به خطا (FRN) را در پتانسیل فراخوانده تولید می کنند. هدف این مطالعه، بررسی دامنه ی FRN افراد اضطرابی در موقعیت تصمیم گیری پرخطر برای خود و دیگری (در چهار موقعیت برد خود، برد دیگری، باخت خود و باخت دیگری) و مقایسه ی آن با همتایان سالم است. روش: در مرحله ی اول، پرسش نامه ی اضطراب حالت و صفت استرنبرگر برای ۲۶۰ دانشجو و در مرحله ی بعد، آزمون تصمیم گیری پرخطر برای ۲۱ نفر (۱۱ نفر با نمرات اضطراب صفتی زیاد و ۱۰ نفر با نمرات اضطراب صفتی کم) اجرا و هم زمان امواج مغزی آنها ثبت شد. در این پژوهش، نسخه ی جدید تکلیف تصمیم گیری پرخطر به کار رفت که در آن پس از انتخاب یکی از گزینه های پیش رو (گزینه ی مقدار کم/باخت و گزینه ی با مقدار زیاد/برد) دو بازخورد خود یا دیگری ارایه می شود. یافته ها: نتایج نشان داد که در گروه اضطرابی پایین اثر برد- باخت تاثیر معنا داری بر دامنه ی FRN ایجاد کرده، در حالی که در گروه اضطرابی بالا تعامل برد- باخت خود- دیگری معنا دار است؛ به عبارت دیگر، افراد اضطرابی در واکنش به باخت دیگران بیشترین واکنش منفی را نشان می دهند، در حالی که واکنش افراد هنجار فقط در شرایط باخت (خود یا دیگری) منفی است. نتیجه گیری: افراد اضطرابی در پردازش محیط اجتماعی سوگیری دارند. این یافته بر لزوم تغییر رویکردهای درمانی در اصلاح سوگیری بیماران اضطرابی در مرحله ی ادراک محرک و همچنین اصلاح ادراک دیگری به عنوان تهدید در موقعیت های اجتماعی تاکید می کند

Keywords:

Authors

لیلا نیازی

PhD student of cognitive psychology, Institute for Cognitive Science and Brain, Shahid Beheshti University, Tehran,Iran.

محمدعلی نظری

Associate Professor, department of Psychology, cognitive neuroscience laboratory, University of Tabriz, Tabriz,Iran.

وحید نجاتی

Associate Professor, Department of Cognitive Neuroscience (Brain and Cognition), Shahid Beheshti University, Tehran,Iran.

جواد حاتمی

Associate Professor, Department of Psychology, Faculty of Psychology and Education, University of Tehran, Tehran,Iran.