گزیده ۴: مهار فکر

Publish Year: 1378
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 110

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_ICSS-1-4_010

تاریخ نمایه سازی: 24 آذر 1400

Abstract:

این فرضیه هر چند بازگشت بعد از مهار را به خوبی توجیه می کند اما نمی تواند توضیح دهد که چرا در زمان مهار ایجاد کردن بار شناختی باعث هجوم فکر مهار شده به آگاهی حتی با بسامدی بیش از آنچه قبل از مهار وجود داشته است،می گردد. این ناتوانی در انجام کامل تکلیف و شکست در به پایان رساندن هدف باعث فعال ماندن آن در سیستم شناختی فرد می گردد که خود را بصورت هجوم و بازگشت بیشتر افکار بعد از برداشته شدن مهار نشان می دهد. وگنر معتقد است که دو مکانیسم در مهار فکری دخیل هستند:یک فرایند یا پردازش عمدی که افکار یا حالت مورد نظر را دنبال می کند(در مسئله مهار فکر بدنبال هر فکری به غیر از مهار شده است)و یک سیستم یا فرایند نظارت کننده وارونه که برعکس بدنبال شکست ها و ناتوانایی سیستم شناختی در انجام اعمال خود است. در جریان تلاش برای مهار فکر سیستم آگاهانه عمدی معمولا موفق است اما با وارد شدن بار شناختی سریعا تحلیل رفته و در انجام فعالیت خود ناکام می شود.

Keywords:

مهار , فکر , مهار فکر , ذهن انسان مسئله مهار فکر , مسئله مهار فکر , هجوم فکر مهار , خرس سفید , سیستم , خرس سفید فکر , شدت هجوم افکار مهار