فشار روانی عملکرد قشر پره فرونتال را مختل می سازد

Publish Year: 1379
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 119

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_ICSS-2-3_011

تاریخ نمایه سازی: 24 آذر 1400

Abstract:

تغییرات نوروشیمیایی که بر اثر فشار روانی(stress)در قشر پره فرونتال(Prefrontal)رخ می دهد، این ناحیه را از مسیر خارج و کودک را در هدایت رفتارهایش ناتوان می سازد. تحقیقات حیوانی اخیر حاکی از آن است که فشار روانی می تواند عملکرد قشر پره فرونتال را دچار آسیب نماید. مکانیسم های فعال نوروشیمیایی که طی فشار روانی قشر پره فرونتال را خارج از مسیر نگاه می دارد،در روند تکاملی ارزش حیاتی دارد و باعث می شود نواحی تحت قشری و قشری خلفی، برای تنظیم رفتار در طی فشار روانی، مکانیسم های سریع تر غریزی را فعال نماید. البته این گونه عملکردهای مغزی در جامعه انسانی که به قشر پره فرونتال برای تنظیم رفتارهای مناسب نیاز دارد،غیر تطابقی است(مثلا در کلاس درس رفتارها باید شدیدا مهار شده باشد). دیدگاه های جدید نوروبیولوژیک نشان می دهد که عوامل خارجی(مانند فشار روانی)،عوامل داخلی(مانند تغییرات ژنتیک)،عدم تحریک و تحریک شدید گیرنده های کاتکول آمینی می تواند با تغییر چرخهء قشر پره فرونتال،موجب بروز مشکلات رفتاری در کودکان گردد.

Keywords:

فشار روانی عملکرد قشر پره , قشر پره فرونتال , عملکرد قشر پره فرونتال , فشار روانی قشر پره فرونتال , فشار روانی , کودکان , نقایص قشر پره فرونتال , تغییر چرخهء قشر پره فرونتال , مانع آزادی کاتکول آمین , حافظه