ادراک بدون آگاهی از دیدگاه روان شناسی شناختی

Publish Year: 1380
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 153

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_ICSS-3-5_004

تاریخ نمایه سازی: 24 آذر 1400

Abstract:

مطالعات ادراک ناآگاهانه را می توان به دو شیوه تقسیم کرد:(الف)با توجه به منطق مطالعه و اینکه چگونه ادراک بدون آگاهی نشان داده شده است و(ب)با توجه به روشی که محققان برای کنترل آگاهی برگزیده اند. در هردو روش فوق، آگاهی از محرک های مورد مطالعه را با دو روش می توان کنترل کرد و تغییر داد:یا با تغییر شکل ۱-طبقه بندی مطالعات در زمینه ادراک بدون آگاهی خصوصیات محرک (مثلا مبهم کردن یک تصویر)و یا از طریق ارائه دستور العمل به آزمودنی جهت دستکاری توجه . در این مطالعه نشان داده شد که وقتی فاصله بین پوشش و واژه ۵۰ هزارم ثانیه است،این کار برای آزمودنی بسیار دشوار است. نتایج مطالعات متعددی که با رویکردهای چهارگانه فوق انجام شده،نشان دهنده این واقعیت شکل ۲-نمونه هایی از انواع نمایش محرک های بصری در یک مطالعه آماده سازی است که ادراک محرک ها بدون آگاهی از آنها هم امکان پذیر است؛چه در مطالعاتی که برای سنجش آگاهی از روش های عینی استفاده شده و چه مطالعاتی که آگاهی،وابسته به گزارش فرد بوده است.

Keywords:

ادراک , دیدگاه روان شناسی شناختی , محرک , آگاهی از دیدگاه روان شناسی , ادراک بدون آگاهی , ادراک محرک ها بدون آگاهی , تفاوت های کیفی ادراک آگاهانه , پژوهش های روان شناسی شناختی