CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

جغرافیای انتخابات و نقش عوامل انگیزشی و منابع اجتماعی بر مشارکت سیاسی شهروندان (مطالعه موردی: انتخابات مجلس شورای اسلامی شهر شاهو)

عنوان مقاله: جغرافیای انتخابات و نقش عوامل انگیزشی و منابع اجتماعی بر مشارکت سیاسی شهروندان (مطالعه موردی: انتخابات مجلس شورای اسلامی شهر شاهو)
شناسه ملی مقاله: JR_JPG-3-4_005
منتشر شده در در سال 1397
مشخصات نویسندگان مقاله:

محمد رئوف حیدری فر - دانشگاه پیام نور
پرویز سلیمانی مقدم - دانشگاه پیام نور
اقبال پاهکیده - دانشگاه پیام نور
نظیر مرادی - فرمانداری روانسر

خلاصه مقاله:
مشارکت سیاسی پیامدهای دو سویه دارد؛ زیرا در یک معنا فقدان مشارکت و انفعال به این مفهوم است که دولت از منافع بالقوه ای که باید در خدمت آن قرار گیرد بی نصیب می گردد و از سوی دیگر، مشارکت زمانی موثر واقع می شود که تغییراتی بنیادی در اندیشه و عمل به وجود آیند. بنابراین، ایده های مطلوب مربوط به مشارکت یک نقطه مشترک دارند و آن بهاء دادن به نقش و نظر مردم در تصمیم گیریهای سیاسی و دسترسی آنها به منافع قدرت است. در این راستا پژوهش حاضر با هدف نقش عوامل انگیزشی و منابع اجتماعی در مشارکت در انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی در میان شهروندان شهر شاهو و با استفاده از سطح خرد" الگوی نظری مشارکت سیاسی نوریس" انجام شده است. روش پژوهش حاضر توصیفی- تحلیلی و پیمایشی است، داده­های مورد نیاز از طریق منابع اسنادی و پرسشنامه گردآوری و با استفاده از نرمافزار Spss و با به کارگیری آزمون­های کایاسکوئر، و ضریب همبستگی پیرسون تحلیل شده است. جامعه آماری مورد مطالعه تمامی شهروندان شهر تازه تاسیس شاهو بوده که در این میان۱۰۰ نفر با استفاده از فرمول کوکران به روش سهمیه ای انتخاب شده­ اند. نتایج پژوهش نشان داد که مهمترین عوامل انگیزشی اعلام شده از سوی پاسخ دهندگان برای مشارکت در انتخابات به ترتیب عبارتند از: مخالفت با جناح یا کاندیدای رقیب، بهبود وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم، ادای دین به شهیدان و خانواده آنان و احساس مسئولیت نسبت به کشور است. از میان منابع اجتماعی مورد بررسی رابطه معناداری بین شغل و رای دادن افراد، شغل و انگیزش، تحصیلات و علاقه به سیاست، میزان اعتماد سیاسی افراد وجود دارد.

کلمات کلیدی:
عوامل انگیزشی, منابع اجتماعی, مشارکت سیاسی, جغرافیای انتخابات, شهر شاهو

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1353978/