CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

اثربخشی آموزش ذهن آگاهی بر سخت رویی روانشناختی و خودکارآمدی تحصیلی دانشجویان دختر پرستاری

عنوان مقاله: اثربخشی آموزش ذهن آگاهی بر سخت رویی روانشناختی و خودکارآمدی تحصیلی دانشجویان دختر پرستاری
شناسه ملی مقاله: JR_JNE-9-4_001
منتشر شده در در سال 1399
مشخصات نویسندگان مقاله:

مریم آخوندی - Islamic Azad University, Kerman, Iran
میترا کامیابی - Islamic Azad University, Kerman, Iran
احمدرضا صیادی - دانشکده پرستاری و مامایی، مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، رفسنجان، ایران.
زهرا زین الدینی - Islamic Azad University, Kerman, Iran

خلاصه مقاله:
مقدمه:یکی از مشکلات دانشجویان پرستاری کاهش میزان سخت­رویی روانشناختی و خودکارآمدی تحصیلی است. به­منظور تعیین اثر بخشی آموزش ذهن آگاهی بر سخت­رویی روانشناختی و خودکارآمدی تحصیلی دانشجویان دختر پرستاری انجام شد. روش کار: روش این تحقیق نیمه تجربی و به روش پیش آزمون – پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه­ی آماری پژوهش حاضر را کلیه­ی دانشجویان دختر رشته پرستاری دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در سال تحصیلی ۹۹-۱۳۹۸ تشکیل دادند. نمونه­ی پژوهش شامل ۳۰ نفر که به روش نمونه­گیری هدفمند انتخاب شده بودند و به طور تصادفی در دو گروه آزمایشی  (۱۵ نفر) و کنترل (۱۵ نفر) قرار گرفتند و به پرسشنامه­های سرسختی روانشناختی و خودکارآمدی تحصیلی قبل و بعد از مداخله پاسخ دادند. گروه آزمایش به مدت ۸ جلسه ۸۰دقیقه­ای (هفته­ای یک بار) تحت درمان مدیریت ذهن­آگاهی محور قرار گرفتند و گروه کنترل هیچ مداخله ای دریافت نکرد. نمرات آزمودنی ها با استفاده از آزمون­های خی دو، تی تست و تحلیل کوواریانس تحلیل شد. یافته­ ها: یافته­ها نشان داد میانگین و انحراف­معیار سرسختی روانشناختی در پیش آزمون در گروه مداخله و کنترل به ترتیب ۵۳/۶±۳۰/۷۶ و ۵۴/۶±۱۸/۷۷ و در پس­آزمون گروه مداخله و کنترل به ترتیب ۱۲/۷±۸۸/۱۰۲ و ۱۵/۶±۶۸/۷۶ به­دست آمد. همچنین میانگین و انحراف­معیار خودکارآمدی تحصیلی در پیش آزمون در گروه مداخله و کنترل به ترتیب ۷۴/۵±۵۵/۶۵ و ۷۴/۳±۳۳/۶۶ و در پس­آزمون گروه مداخله و کنترل به ترتیب ۱۲/۶±۸۲/۱۰۶ و ۶۱/۳±۸۲/۶۵ به­دست آمد. بنابراین در گروه آزمایش نمره­های کسب شده در مقایسه با گروه کنترل تفاوت معنادار بود (۰۵/۰ >p).   نتیجه­ گیری: نتایج این پژوهش نشان داد آموزش ذهن اگاهی می تواند در افزایش سخت­رویی روانشناختی و خودکارآمدی تحصیلی دانش­جویان پرستاری موثر باشد. بنابراین پیشنهاد می­گردد با تکیه بر آموزش ذهن­آگاهی، میزان سخت­رویی و خودکارآمدی تحصیلی دانشجویان رشته­ی پرستاری را ارتقاء داد.

کلمات کلیدی:
Nursing Students Academic Self-Efficacy, Psychological Hardship, Mindfulness., دانشجویان پرستاری, خودکارآمدی تحصیلی, سخت­رویی روانشناختی, ذهن آگاهی.

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1356829/