CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی دانش وعملکرد پرستاران بخش های ویژه نسبت به پیشگیری از پنومونی مرتبط به ونتیلاتور

عنوان مقاله: بررسی دانش وعملکرد پرستاران بخش های ویژه نسبت به پیشگیری از پنومونی مرتبط به ونتیلاتور
شناسه ملی مقاله: JR_JNE-8-4_007
منتشر شده در در سال 1398
مشخصات نویسندگان مقاله:

طیبه عکاف زاده - Master of Critical nursing care, Nursing Research Center, Kerman Medical University of Kerman, Iran
منصور عرب - Instructor, Medical Surgical Nursing Department, University of Medical Science, Bam, Iran
مه لقا دهقان - Assistance Professor, Critical Care Department, University of Medical Sciences, Nursing Research Center, Kerman, Iran
اعظم حیدرزاده - Department of Medical-Surgical Nursing, School of Nursing and Midwifery, Geriatric Research Center, Rafsanjan University of Medical Sciences, Rafsanjan, Iran.
منصوره عزیززاده فروزی - Instructor, Medical Surgical Nursing Department, Nursing Research Center, University of Medical Sciences, Kerman, Iran.

خلاصه مقاله:
مقدمه: پنومونی مرتبط به ونتیلاتور یکی از عفونت هایی است که پرستاران می توانند نقش فعالی در پیشگیری و کنترل آن داشته باشند. این مطالعه با هدف تعیین میزان دانش و عملکرد پرستاران بخش های ویژه نسبت به پیشگیری از پنومونی مرتبط به ونتیلاتور در سال ۱۳۹۵ انجام گرفت. روش کار: این پژوهش توصیفی است که ۲۴۲ پرستار بعنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. نمونه گیری به صورت سهمیه ای انجام گرفت. از چک لیست خصوصیات دموگرافیک و پرسشنامه های دانش و عملکرد جهت جمع آوری داده ها استفاده شد؛ و با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۲۰، و آزمون های من ویتنی، کراسکال والیس و ضریب همبستگی اسپیرمن مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها:  میانگین و انحراف معیار سنی پرستاران شرکت کننده در مطالعه۸۷/۵ ±۹/۳۲ سال بوده است. همچنین نتایج نشان داد میانگین نمره دانش پرستاران نسبت به پیشگیری از پنومونی وابسته به ونتیلاتور ۲۹/۴±۰۲/۱۵ بوده است که از حد متوسط بالاتر گزارش شده است؛ علاوه براین میانگین عملکرد پرستاران ۴۲/۰±۴۸/۳ بوده است. یافته ها اختلاف معنی داری بین دانش و عملکرد پرستاران نسبت به پیشگیری از پنومونی وابسته به ونتیلاتور نشان نداد(۵۷/۰= P). نتیجه گیری: با توجه به میزان آگاهی و عملکرد متوسط پرستاران در مورد مراقبت های لازم در پیشگیری از بروز پنومونی ناشی از ونتیلاتور و نقش مهم پرستاران در این زمینه، با تخصیص منابع و آموزش پرستاران در زمینه مراقبت های لازم در خصوص پیشگیری از پنومونی ناشی از ونتیلاتور و درنتیجه تغییر در شیوه های مراقبت از بیماران تحت تهویه مکانیکی، می توان گام مهمی در پیشگیری از بروز پنومونی و پیامدهای ناشی آن در این بیماران برداشت.  

کلمات کلیدی:
Ventilator-Associated Pneumonia, Nurse, Knowledge, practice, پنومونی مرتبط به ونتیلاتور, پرستار, دانش, عملکرد.

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1356883/